Gemeente Vlaardingen


Vrijwilligers Kindertuinen gezocht

29 januari 2008

Blij met bloemen

Natuur- en Milieu-Educatie van de gemeente zoekt enthousiaste vrijwilligers voor het vierde tuinseizoen van het project Vlaardingse Kindertuinen. Heeft u groene vingers en iets met kinderen? Meld u dan aan! Donderdag 14 februari houden we een informatie-avond over dit leuke vrijwilligerswerk.

Kinderen uit de groep vijf van de basisschool leren de beginselen van het tuinieren: hoe een plant groeit, hoe je bloemen en groenten kweekt, wat je met onkruid moet doen, wat voor kleine diertjes er rondkruipen. Leren om voor iets te zorgen zodat het groeit en bloeit. De reacties van de kinderen, vrijwilligers, leerkrachten en ouders zijn zeer positief.

Waar en wanneer?
We hebben inmiddels vier locaties: langs Zuidbuurtseweg en Marnixlaan in de Westwijk, op het volkstuincomplex De Zouteveen aan de Hoevenronde (Holy) en op het NME-terrein aan de Hofsingel (Centrum). De kinderen laten groenten en bloemen groeien in een tuintje van ongeveer acht vierkante meter, van begin april tot oktober, begeleid door enthousiaste vrijwilligers, die belangstelling hebben voor het tuinieren en graag met kinderen omgaan.

De kinderen komen óf onder schooltijd in groepsverband óf na schooltijd en dan individueel. Als vrijwilliger helpt u een groepje kinderen één keer per week onder schooltijd of op de woensdagmiddag (dus na schooltijd) bij het verzorgen van hun tuintjes. U ontvangt een bescheiden onkostenvergoeding van 8,00 per keer. U beschikt ook over een tuintje dat als voorbeeld voor de kinderen uit uw groep dient.

Aanmelden/ informatie: dhr Hans van Buuren, (010) 2484515 of nme@vlaardingen.nl (hoofd sectie Groen afdeling Openbare Werken). Informatie-avond: donderdagavond 14 februari 20.00 uur, Wijkpost Westwijk, Zuidbuurtseweg 1 (te bereiken via Marathonweg, parkeerplaats ter hoogte van sportvelden).