Politie Amsterdam-Amstelland



Snee in neus bij mishandeling / Nieuwe Laan (29/01/08)

Op de Nieuwe Laan in Amsterdam West is op maandagavond 28 januari, rond negen uur, een 17-jarige jongen door vier leeftijdsgenoten mishandeld. Ook werd er met een mes in zijn neus gesneden. De daders zijn gevlucht.

Het slachtoffer werd beledigd terwijl hij langs twee jongens liep. Ook kreeg hij een duw. Toen hij terugsloeg, werd hij met de hulp van nog twee andere jongens vastgegrepen. Met een mes werd er een stuk vel van zijn neus afgesneden. Ook werd er met een hard voorwerp op zijn rug geslagen. Daarna zijn de daders weggerend. Het gewonde slachtoffer is behandeld in een ziekenhuis.

Rechercheurs van wijkteam Meer en Vaart hebben de zaak in onderzoek.

Auto in trambaan, bestuurder dronken / Churchilllaan (29/01/08)

Een 61 jarige Amsterdammer die zijn auto vastreed in een tram, op de Churchillaan op maandagavond 28 januari, rond elf uur, baan, bleek teveel te hebben gedronken. Naast een proces-verbaal voor rijden onder invloed, werd ook zijn rijbewijs ingevorderd.

De automobilist die voor een kortere route over de trambaan koos en versperringen negeerde, reed zich vervolgens vast in een gat in de trambaan.

Het tramverkeer werd daardoor enige tijd gestremd. De ademanalyse gaf aan, dat hij ongeveer drie maal de toegestane hoeveelheid had gedronken. Het weerhield hem er niet van in het politiebureau, politiemensen flink te beledigen. Ook daar zal proces-verbaal voor worden opgemaakt.

Man aangehouden voor bezit vuurwapen / Minahassastraat (29/01/08)

De politie heeft maandagmiddag 28 januari rond vijf uur in Amsterdam Oost een 31-jarige man aangehouden wegens het bezit van een vuurwapen.

Een getuige waarschuwde de politie dat er een persoon met een vuurwapen over straat liep. Op de Minahassastraat werd de man, die voldeed aan het signalement, aangehouden en gefouilleerd. In zijn jas werd een doorgeladen vuurwapen aangetroffen. De verdachte is overgebracht naar een politiebureau en ingesloten voor verhoor.

Poging inbraak juwelier / Amsterdamseweg- Amstelveen (29/01/08)

Met hamers is in de nacht van maandag op dinsdagnacht 26 januari rond twee uur, geprobeerd de winkelruiten van een een juwelier aan de Amsterdamseweg in Amstelveen in te slaan. Het veiligheidsglas liep grote schade op, maar bleek te sterk. Politie-eenheden hebben de directe omgeving afgezocht, maar troffen de inbrekers niet meer aan.