Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

LIBÉMA ATTRACTIEPARKEN: FORSE STIJGING IN VERKOOP 1-OUDERABONNEMENTEN

Ook grootouders nemen kleinkinderen steeds vaker een dagje uit

Rosmalen, dinsdag 29 januari 2008 - Libéma Attractieparken noteert een aanzienlijke stijging in het aantal 1-oudergezinnen dat vaker een dagje uit gaat. In 2007 verkochten Safaripark Beekse Bergen, Dierenrijk, Speelland Beekse Bergen, Expeditie Ecodrome Zwolle en Het Nederlands Stripmuseum Groningen allen meer abonnementen aan deze doelgroep dan in 2006. Gezinnen met twee werkende ouders zorgden voor een stijging in de verkoop van zogenaamde opa en/of oma-abonnementen.

Libéma Attractieparken verkoopt steeds vaker abonnementen aan 1-oudergezinnen. Vijf van de zes dagattracties die tot het concern behoren, bieden zogenaamde 1-ouderabonnementen aan en zagen de verkoop hiervan in 2007 flink stijgen. Frank Mimpen, Manager Marketing & Sales van Libéma: "Er zijn steeds meer alleenstaande ouders. Met speciale abonnementen willen wij ook deze groep de mogelijkheid bieden een jaarabonnement te nemen zonder dat zij hiervoor de prijs voor twee ouders betalen". De parken merken ook dat abonnementhouders het bestaan van de 1-ouderabonnementen waarderen. "Men voelt zich niet gediscrimineerd. Aan de kassa klinkt meer dan eens het geluid dat bezoekers het prettig vinden dat er organisaties zijn die rekening houden met deze steeds vaker voorkomende gezinssituatie." Ook het Centraal Bureau voor Statistiek (CBS) meldde medio 2007 dat er steeds meer alleenstaande ouders zijn. Het bureau zag toen een stijging van 37.000 alleenstaande ouders.

Opa's en oma's
Libéma Attractieparken signaleert tevens een forse stijging in de verkoop van de opa en oma-abonnementen. "Dat heeft als mogelijke oorzaak dat er steeds meer fulltime werkende ouders zijn. Omdat ook zij hun kinderen graag een uitstapje bezorgen, op dagen dat zij zelf werken, wordt een opa en/of oma-abonnement aangeschaft. Hiermee kunnen opa's en oma's hun kleinkinderen onbeperkt meenemen naar bijvoorbeeld Safaripark Beekse Bergen", aldus Mimpen. De 1-ouderabonnementen zijn verkrijgbaar bij de kassa's van de dagattracties.
---



Ingezonden persbericht