Ingezonden persbericht


Persbericht

Amersfoort, 29 januari 2008

Nieuw gadget plaatst laatste kroegnieuws in Hyvesprofiel

Amersfoort Voor Hyvers die hun favoriete café meer gunnen dan een plekje tussen hun spots, is er nu de Kroegenweb.nl-gadget. Daarmee tonen ze de laatste vier foto s uit hun lievelingskroeg, plus het eerstkomende agendapunt, als gadget op hun eigen hyve. Iedere Hyver kan zo laten zien waar hij op zaterdagavond het liefst uithangt.

De gadget is beschikbaar voor alle cafés die zijn aangesloten bij Kroegenweb.nl, de grootste uitgaanssite van Nederland. Deelnemende cafés hebben op hun kroegenweb-homepage een stukje code staan dat bezoekers makkelijk kunnen kopiëren en in hun hyve kunnen plakken als ze een gadget toevoegen. Vanaf dat moment zien bezoekers van die hyve bij de gadgets een venster met de laatste foto s en het eerstvolgende agenda punt van het lievelingscafé van die Hyver.

Het is bekend dat aanbevelingen van Hyvers van groot belang zijn voor horeca-ondernemers , motiveert Jan-Henk Bouman, de ontwikkeling van de gadget. Bouman geeft leiding aan Admium Horeca, de uitgever van ondermeer Kroegenweb.nl. De kroeg die zijn gadget geplaatst krijgt, komt midden in het sociale netwerk van zijn gasten terecht. Dat is dubbel waardevol: niet alleen bereik je via één persoon een hele groep andere mensen, je krijgt ook nog eens de aanbeveling van die ene persoon mee. De gadget is beschikbaar voor alle bij kroegenweb.nl aangesloten cafés. Ondernemers die nog niet zijn aangesloten bij Kroegenweb.nl kunnen dat nu een half jaar lang gratis uitproberen, inclusief gebruik van de Hyves-gadget. Het enige dat de ondernemer nog moet doen is zijn bezoekers aanmoedigen om zijn café op te nemen als gadget op hun hyve. Maar als hij een beetje een toffe kroeg heeft, is dat natuurlijk geen probleem , zegt Bouman. Op www.kroegenweb.nl is meer informatie te vinden over de gadget.