Getronics PinkRoccade

continu zicht op baby in Jeroen Bosch Ziekenhuis

Nieuwegein, 29 januari 2008 Persbericht Getronics PinkRoccade geeft ouders continu zicht op baby in Jeroen Bosch Ziekenhuis

Getronics PinkRoccade geeft ouders van babyâs op de afdeling Neonatologie van het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch via internet live toegang tot beelden van hun kind.

Via de website www.couveusecam.nl kunnen ouders de camera bij hun kind bedienen, familie en vrienden toegang geven tot de beelden en een weblog bijhouden. Het systeem wordt door Getronics PinkRoccade beheerd, waardoor de verpleegkundigen van het Jeroen Bosch Ziekenhuis zich kunnen richten op de zorg.

Vrouwen die net bevallen zijn willen het liefst dag en nacht bij hun kind zijn. Soms mag het kind niet bij de moeder zijn omdat het een slechte start heeft gehad, te vroeg geboren is of een te laag geboortegewicht heeft. Het kind komt dan op de afdeling Neonatologie te liggen, ver van zijn of haar ouders verwijderd.

Ouderbegeleiding is op de afdeling Neonatologie een belangrijk aandachtspunt. Verpleegkundigen helpen ouders zoveel mogelijk bij het opbouwen van contact met en betrokkenheid bij hun kind. Via www.couveusecam.nl kan dit nu ook van een afstand beginnen.

Getronics PinkRoccade steunt met het project de Jack Rabbit Foundation (www.jackrabbit.nl). Deze stichting richt zich op het verbeteren van de levenskwaliteit, gezondheid en educatieve mogelijkheden van met name kinderen die in het ziekenhuis verblijven.

Moeder Ellis en baby Roos kijken thuis live, via de webcam, naar tweelingzusje Floor dat nog in het Jeroen Bosch Ziekenhuis ligt. Door de nieuwe toepassing van Getronics PinkRoccade voor de afdeling Neonatologie hoeven ze geen seconde van Floor te missen.



www.couveusecam.nl

Jack Rabbit Foundation Contact Jolanda Peek senior Director Communications +31 (0)30 663 5232