Tweede Kamer der Staten Generaal

MONDELINGE VRAGEN


- Dinsdag 29 januari 2008 -

Bijgewerkt tot 29 januari 2008, 9.30 uur.

Vragen van:


- het lid BRINKMAN (PVV) aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties over het bericht "Politie slecht bereikbaar door acties". (Telegraaf Binnenland, 25 januari 2008)


- het lid VAN DER BURG (VVD) aan de minister voor Wonen, Wijken en Integratie over het bericht dat ook de deadline van 1 februari voor het indienen van de definitieve wijkactieplannen niet gehaald wordt. (Nederlands Dagblad 26 januari 2008, ?Plan voor wijken is vertraagd?)


- het lid DEZENTJÉ HAMMING (VVD) aan de staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, mw. Van Bijsterveldt-Vliegenthart, over het artikel 'Drama in het onderwijs: vwo raakt teveel jongens kwijt' (NRC, 26 januari 2008)


- het lid VAN DIJK (SP) aan de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap over het bericht dat vier op de tien docenten niet op cursus mag vanwege geldgebrek, gebrek aan invallers of omdat moet worden voldaan aan de 1040-urennorm. (Nu.nl, 27 januari 2008)


- het lid DUYVENDAK (GroenLinks) aan de minister van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer over de slechte score van Nederland, als één van de laagsten van West-Europa, op de milieuranglijst van de Amerikaanse universiteiten Harvard en Yale (NRC, 24 januari 2008).


- het lid IRRGANG (SP) aan de minister voor Ontwikkelingssamenwerking over de beantwoording van Kamervragen over het overtreden van regels door mevrouw Herfkens (NOS journaal, 25 januari 2008, 20.00 uur)


- het lid JANSEN (SP) aan de minister voor Wonen, Wijken en Integratie over de uitzending van NOVA over de inburgeringstrajecten (NOVA, 24 januari 2008)


- het lid ORTEGA-MARTIJN (ChristenUnie) aan de staatssecretarissen van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, mw. Dijksma, over het bericht dat verslaafde moeders zich niet laten opnemen in verslavingsklinieken vanwege de (hoge) kosten van de kinderopvang. (AD/Drechtsteden, 26 januari 2008)


- het lid ROEMER (SP) aan de staatssecretaris van Verkeer en Waterstaat over het bericht dat per 1 februari de taxitarieven gemiddeld met 10% stijgen (RTL teletekst, pagina 107. 25 januari 2008)


- het lid TEEVEN (VVD) aan de ministers van Justitie en van Sociale Zaken en Werkgelegenheid over een ontsnapte crimineel die 5 jaar lang zijn uitkering heeft kunnen behouden en de uitspraak van de rechter dat hij hier volgens de letter van de wet aanspraak op kon maken. (Telegraaf, 29 januari 2008)


- het lid WIEGMAN-VAN MEPPELEN SCHEPPINK (ChristenUnie) aan de staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport over het bericht dat abortusklinieken en huisartsen niet altijd goed reageren op vrouwen die een abortus overwegen. (Metro, 25 januari 2008)

Regeling van werkzaamheden:


- het lid GERKENS (SP) debat met minister SZW over de huidige ontwikkelingen in de GPD affaire


- het lid ROEMER (SP) uitstel VAO sociale veiligheid in het openbaar vervoer.


- het lid VAN DER BURG (VVD) spoeddebat met de staatssecretaris van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties over het bericht inzake dubbelfuncties bij het HEC (Het Expertise Centrum) en ICTU van hoge ambtenaren. (NRC.nl, 28 januari 2008)


- het lid DUYVENDAK (GroenLinks) rappel beantwoording schriftelijke vragen over een aanvulling van het werkprogramma Schoon en Zuinig (2070806690, ingezonden 14 december 2007)


- het lid PECHTOLD (D66) brief van de regering over een eventuele terugtrekking van Canadese militairen uit Afghanistan. (Trouw, 28 januari 2008: "Canada dreigt troepen uit Afghanistan te halen")


- het lid TEN BROEKE (VVD) interpellatie over het voornemen van de minister van Buitenlandse Zaken om, in lijn met Razeb besluit van 28 januari, de visumliberalisatie met Servië te gaan bespreken dit tegen uitdrukkelijke wens van de Tweede Kamer in.


- het lid HAMER (PvdA) uitstel stemmingen Wijziging van de Wet werk en bijstand (31 127, agendapunt 3 en 4)