Persbericht

NAVTEQ maakt halve finalisten NAVTEQ Global LBS Challenge bekend

~ Twaalf Europese toepassingen bereiken de halve finale en dingen mee naar de hoofdprijs tijdens de Mobile World Congress in Barcelona, Spanje 2008 ~

Veldhoven, 29 januari, 2008 - NAVTEQ, toonaangevend aanbieder van digitale kaarten voor autonavigatie en location-based solutions, maakt de twaalf Europese finalisten van de NAVTEQ Global LBS Challenge bekend. Eén van deze finalisten is het Nederlandse GyPSii, een geo-locatie social networking platform voor mobiele, webgerelateerde en set-top box apparatuur. Het wereldwijde programma, bekend in de industrie, daagt toepassingsontwikkelaars over de hele wereld uit innovatieve location-based services (LBS) te ontwikkelen. Deze oplossingen moeten toegepast kunnen worden op mobiele telefoons en/of andere draadloze draagbare apparatuur en gebruik maken van dynamische positioneringtechnologie en NAVTEQ® kaarten.

In de EMEA landen gaat de NAVTEQ Global LBS Challenge zijn derde jaar in. In de Verenigde Staten wordt dit de vijfde Challenge op een rij. Dit jaar wordt ook het Aziatisch Pacifische gebied bij het programma betrokken. In de NAVTEQ Global LBS Challenge kunnen de ontwikkelaars kiezen uit vijf categorieën waarvoor zij een toepassing moeten ontwikkelen. De categorieën bestaan uit: Content, Enterprise, Entertainment, Navigation en Social Networking.

Eenmaal geregistreerd op de NAVTEQ Global LBS Challenge website, worden de leden automatisch lid van de NAVTEQ Network for Developers community. Daarnaast hebben ze vrije toegang tot de kaartdata van NAVTEQ, tools en platforms en krijgen ze technische ondersteuning van andere toonaangevende bedrijven in de navigatie-industrie.

Meer dan 115 bedrijven hebben zich voor de NAVTEQ Global LBS Challenge opgegeven. Hieruit zijn inmiddels twaalf bedrijven geselecteerd voor de halve finale, die plaats zal vinden tijdens het Mobile World Congress in Barcelona. De halve finalisten vertegenwoordigen een breed spectrum aan draadloze applicaties en zijn gekozen op basis van hun commerciële haalbaarheid, functionaliteit en ontwerp.

De twaalf halve finalisten zijn:

Content: Chronomove, NaviWeather

Senda Chronomove
Chronomove beheert reistijd in real-time. Het systeem kiest vlak voor vertrek de beste route, weet de geschatte tijd van aankomst en is op de hoogte van gebeurtenissen in het verkeer.

Foreca NaviWeather
NaviWeather voorziet de gebruiker van elk aangesloten navigatiesysteem actuele weersinformatie voor elke locatie ter wereld.

Enterprise: SDSTrack, MobileSurveys en Haggle

Software Data Solutions Ltd SDSTrack
SDSTrack spoort met de mobiele telefoon alles dat een GPS transmitter bij zich draagt, zoals voertuigen en mensen.

Mobile Efx & Softhouse MobileSurveys
MobileSurveys laat medewerkers in de buitendienst gebruik maken van dynamische webgecreëerde vragenlijsten voor informatieverzameling onderweg.

Mimosa Wireless Ltd Haggle
Haggle is een intelligent software instrument voor mobiele telefoons dat onderhandelt om de beste deal voor een hotelkamer te vinden, gebaseerd op de voorkeur van de gebruiker.

Entertainment: catchMe

Art & Smart catchMe
catchMe is een location-based, multiplayer tikspel voor mobiele apparatuur.

Navigation: Nearme, NAV4D en 3D Photonav

Oxford Softworkt Ltd Nearme
Nearme zoekt locale Points of Interest in meerdere categorieën en levert geavanceerde POI-gegevens op de mobiele telefoon.

PH Informática NAV4D
NAV4D is een nieuw concept van navigatie die vier krachtige begrippen samenbrengt in een unieke oplossing: innovatie (3D stadsmodellen en oriëntatiepunten), kwaliteit, gebruiksvriendelijkheid en ontwerp.

Blom 3D Photonav
3D Photonav is een ultramoderne oplossing waarmee men kan navigeren door, naast traditionele kaarten, gebruik te maken van gedetailleerde foto s.

Social Networking: cometogethr, UbiSafe en GyPSii

AtlasCT cometogethr
cometogethr is een location-based social networkapplicatie waarmee je je kunt aansluiten bij een groep mensen met gezamenlijke interesses of zelf een groep kunt creëren.

UbiEst UbiSafe
UbiSafe is een oplossing voor mobiele telefoons en geeft ouders en familieleden fleet-achtige track-en-trace mogelijkheden.

GyPSii GyPSii
GyPSii is een geo-locatie social networking platform voor mobiele, webgerelateerde en set-top box apparatuur waarmee gebruikers hun real-life ervaringen kunnen delen in de virtuele wereld.

Naast de onbetaalbare industriële publiciteit die de winnaar van de hoofdprijs krijgt, ontvangt hij ook 35,000 euro aan prijzengeld. Daarnaast krijgt de winnaar een NAVTEQ-licentie van drie jaar, ter waarde van 225,000 euro. De bedrijven die op de tweede, derde en vierde plaats eindigen ontvangen ieder 7,500 euro en krijgen drie jaar NAVTEQ-toegang ter waarde van 150,000 euro. Ook geven veel sponsors van de Global LBS Challenge prijzen weg aan de halve finalisten en prijswinnaars. De wereldwijde prijzenpot is inmiddels opgelopen tot een ongekend bedrag van twee miljoen euro.

Negen winnaars van in het verleden gehouden NAVTEQ Global LBS Challenges hebben inmiddels commerciële applicaties op de markt gebracht met enorme draadloze apparatuur, waaronder Verizon Wireless en Sprint. Daarnaast hebben acht eerdere winnaars venture capital ondersteuning gekregen.

Nokia sponsort de Challenge samen met Autodesk wereldwijd voor het derde opeenvolgende jaar. Dit jaar zijn er een aantal invloedrijke sponsors en partners bijgekomen. Zo zijn deCarta en PTV de Platina sponsors, Telefonica (Movistar) en Orange zijn de Gouden sponsors. De sponsors en partners geven de deelnemers van de NAVTEQ Global LBS Challenge onbeperkte toegang tot hun tools, platforms en ondersteuning.

Executives van Fotovista/Dixon, O2, Truffle Ventures, Nokia, Autodesk, Vodafone, Deutsche Telekom, WebMobility, Telecom Italia, Innovacom en GPS en Co vormen samen de officiële jury. De beoordeling vindt plaats op 10 februari tijdens de Mobile World Congress in Barcelona, Spanje. De jury baseert zijn uiteindelijke beslissing op de volgende criteria: commerciële uitvoerbaarheid, unieke kenmerken en functionaliteit en gebruiksvriendelijkheid.

De uitreikingsceremonie wordt dinsdag 12 februari om 15.00 uur gehouden in het gemeentehuis van Poble Espanyol de Montjuic, op vijf minuten loopafstand van het Mobile World Congress. Er worden ook shuttlebusjes van NAVTEQ naar Poble Espanyol ingezet om bezoekers te vervoeren. De toegang tot het gemeentehuis is gratis. Het Awards programma zal met een cocktailreceptie feestelijk worden afgesloten.

(897 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over NAVTEQ
NAVTEQ is een toonaangevende aanbieder van uitgebreide digitale kaartinformatie voor autonavigatiesystemen, mobiele navigatietoepassingen, op internet gebaseerde kaartapplicaties en overheids- en zakelijke oplossingen. NAVTEQ creëert de digitale kaarten en de inhoud hiervan ter ondersteuning van navigatie en op location-based service-oplossingen wereldwijd. Het hoofdkantoor van NAVTEQ is gevestigd in Chicago. Het bedrijf is in 1985 opgericht en heeft meer dan 3.100 werknemers verspreid over 168 kantoren in 30 landen. Voor meer informatie kijk op http://www.navteq.com

Contact:
Jennifer Fondrevay Ilona de Bok NAVTEQ for NAVTEQ Tel: +33.1.41.924.836 Tel: +31.0.40.235.4600 e-M: jennifer.fondrevay@navteq.com e-M: ilonadb@lewispr.com

NAVTEQ and NAVTEQ Traffic are trademarks in the U.S. and other countries. All rights reserved.

This document may include certain "forward-looking statements" within the meaning of the Private Securities Litigation Reform Act of 1995. These forward-looking statements include, but are not limited to, plans, objectives, expectations and intentions and other statements contained in this press release that are not historical facts and statements identified by words such as "expects", "anticipates", "intends", "plans", "believes", "seeks", "estimates" or words of similar meaning. The statements are based on our current beliefs or expectations and are inherently subject to various risks and uncertainties, including those set forth under "Item 1A. Risk Factors" in the Company s Annual Report on Form 10-K for the year ended December 31, 2006, as filed with the Securities and Exchange Commission.

Actual results may differ materially from these expectations due to changes in global political, economic, business, competitive, market and regulatory factors. NAVTEQ does not undertake any obligation to update any forward-looking statements contained in this document.

LEWIS Global Public Relations

Hoevenweg 29
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com
Agency blog: www.lewis360.com