Ingezonden persbericht


PERSBERICHT - gecorrigeerd

Utrecht, 11 januari 2008

Buitengewone algemene vergadering van aandeelhouders SNS REAAL op 29 januari 2008

Op dinsdag 29 januari 2008 zal een buitengewone algemene vergadering van aandeelhouders van SNS REAAL N.V. plaatsvinden op het hoofdkantoor van SNS REAAL in Utrecht aan de Croeselaan 1, aanvang 13.00 uur.

Op de agenda staat de uitgifte van zes aandelen B aan Stichting Beheer SNS REAAL (de "Stichting") en een daarmee samenhangende wijziging van de statuten van SNS REAAL. De statutenwijziging is vereist om de uitgifte van de zes aandelen B voor een totaalbedrag van Euro 600 miljoen mogelijk te maken. De Stichting heeft ingestemd met het verwerven van deze aandelen in verband met de recent aangekondigde acquisitie van de Nederlandse en Belgische bedrijven van Swiss Life. De Stichting is meerderheidsaandeelhouder van SNS REAAL (54,3%) en heeft mede als doel de groei en ontwikkeling van SNS REAAL te ondersteunen en te handelen in het belang van SNS REAAL en haar belanghebbenden.

Het tweede agendapunt heeft betrekking op de vervreemding van door SNS REAAL nog te verwerven aandelen in het kapitaal van SNS REAAL. Dit hangt samen met het besluit dat door de algemene vergadering van aandeelhouders van SNS REAAL op 9 mei 2007 is genomen inzake de lange termijn bonusregeling voor de leden van de Raad van Bestuur.

Over SNS REAAL
SNS REAAL is een innovatieve dienstverlener op het gebied van bankieren en verzekeren die zich vooral richt op de Nederlandse retailmarkt en het midden- en kleinbedrijf. Het aanbod bestaat uit drie kernproductgroepen: hypotheken en vastgoedfinanciering, vermogensopbouw (sparen en beleggen) en verzekeren. Vanuit een lange traditie voelt SNS REAAL zich verbonden met de Nederlandse samenleving.

Met een balanstotaal van 83 miljard (per eind juni 2007) is SNS REAAL één van de grote bank- verzekeraars van Nederland. Het bedrijf heeft circa 7.000 medewerkers. Het hoofdkantoor is gevestigd in Utrecht.

Disclaimer
Dit persbericht bevat feitelijke informatie en mag niet worden beschouwd als een mening of aanbeveling betreffende de koop of verkoop van aandelen of andere effecten uitgegeven door SNS REAAL N.V. Dit persbericht bevat geen waardeoordeel over of voorspellingen terzake van de financiële prestatie van SNS REAAL N.V.

SNS REAAL Corporate Communications
Danielle Dielissen
danielle.dielissen@snsreaal.nl
Tel: +31 (0) 30 291 4890

Erna van der Neut
erna.vanderneut-terbalkt@snsreaal.nl
Tel: +31 (0) 30 291 48 71

SNS REAAL Investor Relations:
Jacob Bosscha
jacob.bosscha@snsreaal.nl
Tel: +31 (0) 30 291 42 46

Victor Zijlema
victor.zijlema@snsreaal.nl
Tel: +31 (0) 30 291 42 47


---- --