TROS

Afdeling Marketing & Communicatie
Hilversum, 25-01-2008

Televisie
ZEDENPOLITIE
Uitzending dinsdag 29 januari
Nederland 1 - 22.35 uur

BIJZONDER VERHOOR BIJ ZEDENPOLITIE

In de vierde aflevering van ZEDENPOLITIE krijgt zedenrechercheur Dick Mulder te maken met een bijzonder verhoor van een meervoudig gehandicapte vrouw, die zegt aangerand te zijn door een taxichauffeur. De vrouw kan niet praten en communiceert alleen via een aanwijsbord op haar rolstoel. Aan de ZEDENPOLITIE de taak om een manier te vinden waarop het slachtoffer haar verhaal kan doen en duidelijk kan maken wat er precies is gebeurd. Visuele kaarten bieden oplossing, waarna de taxichauffeur van zijn bed wordt gelicht om verhoort te worden.

En rechercheurs Ton Barten en Elisa Nuij snellen naar een basisschool nadat een 12-jarig meisje op het schoolplein had laten doorschemeren dat ze door haar stiefmoeder zou zijn mishandeld. Ze zou met een riem zijn geslagen en volgens het meisje is er door haar stiefmoeder hete olie over haar benen gegooid. Samen met Bureau Jeugdzorg pakt de ZEDENPOLITIE dit verhaal op en komen tot een opmerkelijke conclusie...

De reallife docusoap over de Amsterdamse ZEDENPOLITIE schetst een intrigerend beeld van de rechercheurs die, naar eigen zeggen, met hun voeten in het afvoerputje van de hoofdstad staan. Dagelijks krijgen zij met het slechtste in de mens te maken: verkrachtingen, aanrandingen, mensenhandel, kinderporno, prostitutie, potloodventers en mishandeling en misbruik van kinderen. Het is zwaar, maar ook een baan als geen ander. Het is werk waar soms veel emotie bij komt kijken, in het bijzonder als er kleine kinderen in het spel zijn. Maar van de zedenrechercheurs wordt veel professionaliteit verwacht en het vermogen hun eigen gevoelens buiten spel te zetten om verdachten zover te krijgen dat ze hun daden bekennen. ZEDENPOLITIE is een programma dat de kijker meeneemt in een wereld die de meeste mensen niet kennen en waar ze nooit mee in aanraking willen komen.




TROS