Ingezonden persbericht


Persbericht IAB Nederland

Amsterdam, 29 januari 2008

Interactive Advertising Bureau: ruim 50 nieuwe leden in 2007

Totaal aantal leden nu 115

Branchevereniging IAB Nederland mocht in 2007 maar liefst 52 nieuwe leden verwelkomen. Het ledental steeg van 63 naar 115. Tot deze aanwas behoren ook vijf éénpitters, voor wie in 2007 een speciaal contributietarief werd geïntroduceerd.

IAB-voorzitter Marco Derksen: "Een fantastisch aantal natuurlijk. Het spreekt voor zich dat je als branche-organisatie een spreekbuis wilt zijn voor de gehele branche. Onze achterban is nu nog echt een dwarsdoorsnede van de industrie. Niet alleen door de toegetrede éénpitters, maar zo mochten we ook een tiental adverteerders verwelkomen en diverse gespecialiseerde dienstverleners op het gebied van bijvoorbeeld Search en Mobile. De groei is dus niet louter kwantitatief maar beslist ook kwalitatief."

Derksen vervolgt: "Deze groei in ledental is één van de gevolgen van het beleid dat we begin vorig jaar hebben ingezet. Gepaard daaraan gaat de ambitie om ook organisatorisch verder te professionaliseren. Vanuit financieel oogpunt zal deze professionaliseringsslag dus al op korte termijn realiteit kunnen worden. Tijdens de Algemene Ledenvergadering eind februari zal het bestuur zijn leden voorhouden hoe we van plan zijn dat aan te gaan pakken."

De volledige ledenlijst is te vinden op http://www.iab.nl/Over_IAB_Nederland/Ledenlijst.

--- Einde ---

Voor meer informatie,