Politie Friesland

Politieberichten van dinsdag 29 januari

Fryslân, 29-01-2008 o Politieberichten van maandag 28 januari 07.00 uur tot dinsdag 29 januari 07.00 uur

Buitenpost: auto te water
De politie heeft maandagmorgen assistentie verleend bij de afhandeling van een ongeval op de Trekweg. Een 20-jarige automobiliste uit Stroobos was daar, doordat ze schok van een tegenligger, gedeeltelijk in de rechterberm terechtgekomen. Ze verloor vervolgens de macht over het stuur, waardoor haar auto in de Strobossertrekvaart belandde. Ze kon op eigen kracht uit de auto komen, waarna ze door omstanders aan de wal werd geholpen. De bestuurster werd ter plekke door ambulancepersoneel onderzocht en daarna thuisgebracht.

Appelscha: fietser gewond na aanrijding
De politie heeft maandagmiddag op de Bruggelaan een aanrijding afgehandeld, waarbij een 37-jarige fietser uit Oosterwolde gewond raakte. En 28-jarige automobiliste uit Appelscha reed op de Bruggelaan en wilde linksaf slaan. Hierbij zag zij de haar tegemoetkomende fietser over het hoofd. Doordat de fietser hard moest remmen kwam hij ten val en raakte gewond aan zijn gezicht. De fietser is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Drachten.

Leeuwarden: diefstal uit winkel
De politie onderzoekt een diefstal uit een winkel aan de Azaleastraat. Maandagavond omstreeks 18.00 uur werd hier een onbekend geldbedrag uit de kassa gestolen. Een 63-jarige medewerker was een klant aan het helpen toen hij het belletje van de kassa hoorde rinkelen. Op dat moment graaide een onbekende man, met getinte huidskleur, het geld uit de kassa en vluchtte. De eigenaar en een klant renden tevergeefs achter de dader aan. Hij wist te ontkomen. Er bleef wel een rode mountainbike achter, vermoedelijk van de dader. De politie stelt een onderzoek in.

Joure: auto te water
De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag assistentie verleend bij de afhandeling van een ongeval aan de Jentjemeer. Een 27-jarige inwoner van Joure reed in een moment van onoplettendheid vanaf de Jentjemeer rechtdoor de vaart in. Hij kwam op de kop in het water terecht, maar kon doordat hij zijn ruit insloeg met zijn Life hammer, uit deze benarde positie komen. De bestuurder liep geen verwondingen op. De auto is door een bergingsbedrijf uit de vaart gehaald.