Project Gemeente Westland

Gemeente Westland brengt waardevolle bomen in kaart

Publicatiedatum: 29-01-2008

De gemeente Westland start in februari 2008 met een inventarisatie van waardevolle bomen. De inventarisatie vindt in de gehele gemeente plaats. Hiermee wil de gemeente inzicht krijgen waar zich waardevolle gemeentelijke en particuliere bomen bevinden, zodat zij een nieuwe bomenverordening kan opstellen. Deze bomenverordening bevat de regels die te maken hebben met het beschermen van bomen en eventuele kap.

Met deze eerste inventarisatie worden de waardevolle bomen in kaart gebracht . De bomen worden beoordeeld aan de hand van onder andere leeftijd, standplaats en historie. Van elke waardevolle boom worden fotos en aantekeningen gemaakt. De medewerkers die de inventarisatie doen, zullen tijdens deze eerste inventarisatieronde de particuliere tuinen en terreinen niet betreden. Alle waardevolle bomen die op particulier terrein staan, zullen op een later tijdstip worden onderzocht. De eigenaren van deze bomen krijgen hiervan bericht.

Na afronding van de inventarisatie zal de nieuwe bomenverordening ter besluitvorming aan de gemeenteraad worden voorgelegd.