Ingezonden persbericht


Persbericht 29 januari 2008

'Kunst op een stokje'; kinderen werken met Willem Hoogeveen aan eigen kunstobject

Lelystad - 'Kunst op een stokje' is een educatief samenwerkingsproject tussen de Kubus, Nieuw Land Erfgoedcentrum, beeldend kunstenaar Willem Hoogeveen én diverse scholen uit Flevoland. 'Kunst op een Stokje' is ontwikkeld voor groep 5 t/m 8 van het primair onderwijs.

Met Kunst op een Stokje maken kinderen op school kennis met hun 'roots' in de polder en de pioniers uit deze omgeving. Ook leren zij het begrip 'symbool' kennen. Leerlingen verbeelden zichzelf in een symbool 'op een stokje', zoals ook kunstenaar Willem Hoogeveen dat doet. Daar naast schrijven kinderen ook een verhaal over een persoonlijke droom. Uiteindelijk brengen de leerlingen een bezoek aan Nieuw Land, waar ze samen met beeldend kunstenaar Willem Hoogeveen een hele dag werken aan de verbeelding van hun eerder geschreven droomverhaal. Na afloop worden de werkstukken van de leerlingen nog 3 weken tentoongesteld in een speciaal hiervoor ontworpen expositieframe. Een aantal kinderen heeft ook hun droomverhaal bij de tentoonstelling achtergelaten.

Dit schooljaar nemen de volgende scholen deel: Wildzang, Triangel, Schakel, Lepelaar, Mozaïek, Al-Ihsaan. Werkstukken van de Wildzang zijn de komende drie weken nog te bezichtigen. Daarna tonen Triangel (18-02) en Schakel (19-02) hun kunsten. Mede dankzij subsidie van het Prins Bernhard Cultuur Fonds en sponsorgelden van de firma Brennels is 'Kunst op een stokje' gerealiseerd.

Openingstijden Nieuw Land Erfgoedcentrum:
Maandag: gesloten
Dinsdag t/m vrijdag: 10.00 - 17.00 uur - Zaterdag en zondag: 11.30 - 17.00 uur Nieuw Land is gesloten op 25 december en 1 januari.

Adres:
Oostvaardersdijk 01-13, 8242 PA Lelystad
www.nieuwlanderfgoedcentrum.nl

Parkeren kan in de VOC garage (gratis), volg de borden Batavia Haven.