Ingezonden persbericht


F5 lanceert VIPRION: de eerste schaalbare Application Delivery Controller (ADC)

Met VIPRION van F5 hebben beheerders maximale grip op het energiegebruik, de schaal en operationele kosten van hun netwerk

Schiphol-Rijk, 29 januari 2008 - F5 Networks, Inc. (Nasdaq: FFIV), toonaangevend in Application Delivery Networking (ADN), lanceert een nieuw modulair hardwaresysteem met blade-chassis: VIPRION. Dit is de eerste Application Delivery Controller (ADC) die zich probleemloos laat aanpassen aan de grootte van een bedrijf. De flexibiliteit gaat echter niet ten koste van het bedieningsgemak. Met VIPRION kunnen bedrijven eenvoudig en flexibel een Application Delivery Network (ADN) installeren. Een bedrijf kan beginnen met een of twee blades. Groeit het bedrijf en de infrastructuur, dan groeit VIPRION mee. Voor de VIPRION-gebruiker en -beheerder blijft het apparaat eruitzien als één apparaat, of er nu een of vier blades in zitten. Hierdoor kunnen organisaties hun infrastructuur schalen, terwijl de beheerkosten dezelfde blijven.

De VIPRION van F5 is een high-end ADC-platform en een aanvulling op de BIG-IP-productreeks. Geen enkele andere ADC-oplossing op de markt kan zich meten met de on-demand schaalbaarheid en prestaties van VIPRION. Met een doorvoersnelheid van 36G van L7 en 200.000 SSL-transacties per seconde presteert de VIPRION een factor vier hoger dan alle concurrerende producten die op dit moment op de markt zijn.

Met VIPRION kunnen bedrijven een complete infrastructuur uitrollen voor snellere Application Delivery. Een infrastructuur die bovendien eenvoudiger is te implementeren en te beheren. Meer capaciteit en verwerkingssnelheid kan de beheerder te allen tijde toevoegen, zonder het operationele proces stil te leggen. Hiermee halen bedrijven een uniek schaalbaar systeem in huis, waarmee ze een langetermijnstrategie en duurzame-groeistrategie kunnen ontwikkelen voor hun ADN.

VIPRION biedt klanten

Meer capaciteit zonder onderbreking. In tegenstelling tot andere chassis met blade-componenten blijft VIPRION een geïntegreerd netwerk. Extra blades kunnen zonder meer worden toegevoegd. Deze integratie- en apparaatflexibiliteit garandeert een ongeëvenaarde beheersbaarheid. VIPRION maakt netwerkbeheer eenvoudiger en bedrijfsnetwerken betrouwbaarder, waardoor bedrijven de operationele kosten beter in de hand kunnen houden. Als organisaties meer verwerkingscapaciteit nodig hebben voor L7-processing, SSL of compressie, dan kunnen ze eenvoudigweg een extra blade toevoegen aan het bestaande apparaat.

De ultieme betrouwbaarheid. VIPRION biedt beschikbaarheid op blade- en chassisniveau. De unieke architectuur maakt de VIPRION tot een zeer betrouwbaar systeem. Zelfs wanneer de netwerkbeheerder capaciteit toevoegt of er hardwarecomponenten uitvallen. Wanneer één blade uitvalt, kunnen de andere blades in hetzelfde chassis het applicatieverkeer zonder onderbreking overnemen. Eén enkele blade kan eveneens handmatig uit het chassis worden gehaald, zonder dat gebruikers er iets van merken.

Extra TMOS-intelligentie. TMOS, de makkelijk uitbreidbare proxyarchitectuur van F5, stelt VIPRION in staat applicatieverkeer op het netwerk uitgebreid te beheren. De iRules-scripttaal en iControl API - in TMOS geïntegreerd - bieden de ultieme flexibiliteit voor applicatiestromen en -beheer. De verwerkingscapaciteit en integratiemogelijkheden van VIPRION maken optimaal gebruik van alle functionaliteit en voordelen van TMOS. Ook is het mogelijk modules toe te voegen voor beveiliging, toegangsauthenticatie, acceleratie, WAN-optimalisatie etc.

On-demand verwerkingscapaciteit. De blades in het VIPRION-systeem maken gebruik van de Clustered MultiProcessing-technologie (CMP) van F5. Dit maakt VIPRION tot een virtuele verwerkingsmachine die gebruikmaakt van alle beschikbare CPU's in het systeem. VIPRION is in staat het maximale uit de verwerkingscapaciteit te halen.

"Dit zijn spannende tijden voor applicatieontwikkelaars, omdat veel ontwikkelteams werken aan het onderbrengen van applicaties in nieuwe SOA-architecturen, zoals Office 2007", zegt Karl Triebes, CTO en Senior Vice-President Product Development van F5. "De ontwikkeling naar gecombineerde applicaties en Web 2.0-technologie, zoals AJAX, heeft echter grote invloed op de werking en beveiliging van applicaties. Met VIPRION kunnen beheerders hun netwerk snel schalen om zo te reageren op veranderende applicatiebehoeften. En dit allemaal zonder extra operationele kosten."

"Applicaties blijven zich ontwikkelen. Ze bevatten steeds meer mogelijkheden voor interactie met gebruikers, zoals real-time communicatiemogelijkheden. Voorbeelden hiervan zijn Voice over IP, voortdurende bereikbaarheid en videotelefonie", zegt Vittorio Viarengo, Vice-President Product Development van Oracle Fusion Middleware. "Met het Oracle Service Delivery Platform bieden we bedrijven en serviceproviders een standaardplatform geschikt voor carriers. De VIPRION Application Delivery Controller van F5 is een aanvulling op ons platform, waarmee onze klanten het hoofd kunnen bieden aan de toenemende eisen van applicaties en diensten."

Meer informatie over VIPRION is te vinden op: www.f5.com/products/hardware/viprion.html.

Over F5 Networks
F5 Networks is marktleider in Application Delivery Networking. Het bedrijf levert oplossingen die de veiligheid, snelheid en beschikbaarheid van applicaties verbeteren. Zo halen bedrijven het maximale uit gedane investeringen. Door intelligentie en beheerbaarheid toe te voegen aan het netwerk, optimaliseert F5 applicaties, waardoor deze sneller werken en minder capaciteit nodig hebben. De uitgebreide F5-architectuur integreert applicatieoptimalisatie met applicatie- en netwerkbeveiliging op een intelligente manier en biedt zo applicatiebetrouwbaarheid op één universeel platform. Meer dan 16.000 organisaties en serviceproviders vertrouwen hun applicaties toe aan F5 technologie. Het hoofdkwartier van F5 is gevestigd in Seattle, Washington (VS). F5 Networks is in Nederland gevestigd te Schiphol-Rijk. Meer informatie: www.f5.com.



Ingezonden persbericht