Ingezonden persbericht


Persbericht

Amersfoort, 29-01-2008

Lancering Verbb zet traditionele werving op zijn kop

Amersfoort - Deze week is Verbb van start gegaan. Een nieuw bureau voor werving en selectie met een totaal afwijkende aanpak. Verbb noemt het 'insourcing': consultants van het bedrijf werven en selecteren vanuit het kantoor van de klant. Zo bouwen Verbb-klanten kennis en ervaring op en houden ze de waardevolle CV's in eigen portefeuille. Ook heeft Verbb de traditionele afrekening op basis van een percentage van het bruto salaris verlaten. De opdrachtgever betaalt vaste tarieven gebaseerd op verrichtingen.

"Ons doel is om blijvende betrekkingen te leggen mét en vóór onze klanten", vertelt oprichter Henk Boersema. "Bij veel opdrachtgevers heeft het idee post gevat dat ze de beste kandidaten krijgen door werving en selectie uit te besteden. Dat is een illusie. Wij nemen de juiste kennis mee, bouwen een intensieve lange termijn relatie op met de opdrachtgever en zijn daardoor veel beter in staat de best passende kandidaat te vinden. Daarnaast blijven de CV's die tijdens het wervingsproces binnenkomen, gewoon in de map bij de opdrachtgever. Dat is - zeker bij regelmatig terugkerende functies - bijzonder waardevol." Een ander voordeel van Verbb's werkwijze is dat het totale bedrijfsbeleid beter wordt afgestemd op werving- en selectiedoelen. "De meeste bedrijven starten pas een wervingstraject als de behoefte aan personeel echt nijpend is geworden. Ze beseffen niet dat een succesvol wervingsbeleid tijd nodig heeft. Daarnaast verliezen ze vaak waardevolle kandidaten door slordige procedures of doordat ze onvoldoende gevoel hebben voor de vaak subtiele elementen die een belangrijke rol spelen in werving. Ons doel is om het wervingsbeleid te integreren in de totale bedrijfsvoering. Daarmee laat de werkgever merken dat hij zich realiseert dat zijn personeel waardevol is. Dat heeft grote invloed op het succes van je werving." Verbb-oprichter Boersema kent de branche door en door. Hij heeft meer dan tien jaar ervaring, waarvan de laatste jaren als mede-eigenaar en partner bij een werving & selectiebureau. "In de afgelopen jaren ben ik steeds meer tot de conclusie gekomen dat het vluchtige karakter van de traditionele werving en selectie niet de beste resultaten oplevert. Daarnaast vond ik het zelf ook niet bevredigend. Het 'CV-tjes schuiven' is geen kunst en de klant betaalt eigenlijk gewoon teveel. Dat strookt niet met mijn opvattingen over verantwoord ondernemen. De uitkomst van dit denkproces is de lancering van Verbb."

De eerste relaties van Verbb zijn enthousiast over de vernieuwende aanpak. Ze merken dat ze wezenlijke aandacht krijgen waardoor ook dieper liggende wervingsvraagstukken worden opgelost. De aanpak van Verbb levert ze zowel goede kandidaten op, als kennis waarmee zij hun bedrijfsvoering verbeteren. Op de website www.verbb.nl is meer informatie te vinden over de aanpak van Verbb.