Strukton bedenkt stad onder Amsterdam

29 | 01 | 2008

UTRECHT - 29 januari 2008, Strukton heeft een plan ontworpen waarbij de leefomgeving van Amsterdam wordt verbeterd, zonder dat dit ten koste gaat van de bereikbaarheid van de stad. Met het plan wordt als het ware een nieuwe stad onder de hoofdstad gecreëerd. Het ontwerp en initiatief komt van Strukton, voor de architectonische invulling is architectenbureau Zwarts & Jansma uit Amsterdam in de arm genomen.

Het plan, AMFORA (Alternatieve MultiFunctionele Ondergrondse Ruimte Amsterdam) genaamd, bestaat uit de aanleg en indeling van multifunctionele ruimte onder de grachten van Amsterdam. Door een stelsel van ondergrondse ruimtes, die in- en uitritten hebben op diverse plaatsen op de ringweg A10, kunnen verschillende functies in diverse lagen ondergronds worden gebracht. Hierbij kan onder andere gedacht worden aan parkeergelegenheden, sportzalen, bioscopen, kabels en leidingen, bevoorrading, de mogelijkheden zijn legio. In het plan is veel aandacht geschonken aan de ondergrondse beleving en architectuur. Ruimte, veiligheid en een goede oriëntatie staan hierin centraal.

Het plan AMFORA is vandaag gepresenteerd en enthousiast ontvangen op het internationale congres voor het Centrum Ondergronds Bouwen in Amsterdam. Bas Obladen, Senior Adviseur Strukton Civiel en bedenker van het plan, zegt: "Met dit innovatieve plan wil Strukton een bijdrage leveren aan een aanzienlijke verbetering van de leefomgeving in Amsterdam. Het is een duurzaam en realiseerbaar plan. Een stad uitbreiden de diepte in is niet futuristisch, maar noodzaak van deze tijd."

Illustraties van het plan zijn te zien op www.strukton.com.

Over Strukton
Strukton biedt oplossingen op het gebied van infrastructuur en accommodatie. Als meedenkende partner overziet Strukton de hele keten van concept- tot en met exploitatiefase. Door bundeling van de specifieke kennis en ervaring van de vijf werkmaatschappijen kunnen eindgebruikers prettig reizen en in een comfortabele ruimte wonen, werken, recreëren en leren.

Strukton Civiel

Journalisten die meer informatie willen over Strukton kunnen terecht bij onze woordvoerder:

Youssef Eddini
hoofd Corporate Communications
e-mail yeddini@strukton.com
telefoon + 31 (0)30 248 6337