Knetterende Letteren krijgt doorstart op Cultura


29 januari om 20.30 uur

HILVERSUM, 20080115 -- Vanaf dinsdag 29 januari krijgen literatuurliefhebbers iedere maand een uitgebreide update van de actuele stand van zaken betreffende boeken en literatuur, op het themakanaal Cultura. Het ter ziele gegane NPS radioprogramma Knetterende Letteren wordt hiertoe voortgezet op digitale televisie en op internet. Presentator Kenneth van Zijl ontvangt schrijvers, leidt een maandelijkse discussie in het Forum en geeft prijzen weg aan kijkers.

In de eerste aflevering is Remco Campert te gast, één van de grootste levende dichters van Nederland. Onlangs werd hij bekroond met de Gedichtendagprijs voor zijn gedicht Op de Overtoom. Daarnaast praat Kenneth van Zijl met Doeschka Meijsing, die begin februari haar nieuwe boek Over de Liefde uitbrengt. Deze autobiografische roman vertelt over de verwerking van een groot drama uit haar leven, waarbij een happy end uitblijft.

Vaste rubriek in Knetterende Letteren is het Forum, waarin maandelijks een actueel thema wordt besproken. Tijdens het openingsforum discussiëren Mai Spijkers, Wouter van Oorschot en Elsbeth Etty over de Boekenberg: onzin of bedreiging? Tot slot de prijsvraag, tevens een vast onderdeel van het programma. Barbara Stok, één van Nederlands bekendste striptekenaars, maakt een cartoonfilmpje waarin een scène uit een literair meesterwerk wordt verbeeld. Onder kijkers die de titel van het werk weten worden boekenbonnen verloot.

Cultura is het non stop themakanaal voor kunst en cultuur van de Publieke Omroep, te bekijken op digitale televisie en op internet. 24 uur per dag, 7 dagen per week recente en oudere programma's over klassieke en populaire muziek, boeken, films en (podium)kunsten, met documentaires, talkshows en andere schatten uit het omroeparchief. Iedere dinsdagavond staat vanaf 20.30 uur in het teken van literatuur. De programmering staat altijd in één lijn met actuele gebeurtenissen.





Cultura