Wacom met interactive pen displays op AV-beurs in RAI Amsterdam


Innovatieve productreeks voor zakelijk presentaties

AMSTERDAM, 20080117 -- Wacom, marktleider voor pentabletten en interactive pen displays, toont de innovatieve PL-720 en PL-521 Interactive Pen Displays op de Integrated Systems Europe (ISE) beurs die van 29 tot 31 januari in de RAI Amsterdam zal worden gehouden. De stand van Wacom bevindt zich in Hal 3, nummer J128.

Op de professionele beurs voor AV en integratie technieken demonstreert Wacom de PL-reeks met geïntegreerde JustWrite Office software. Het bijzondere van de interactive pen display is dat je met een pen direct op een beeldscherm kunt werken en handgeschreven opmerkingen kunt invoeren in bijvoorbeeld Powerpoint of een ander Windows Office programma.

Dat maakt de ergonomische Wacom PL-lijn uitstekend geschikt voor presentaties. De tabletten kunnen gemakkelijk worden aangesloten op een projector of beamer en zijn een innovatie op zakelijk en educatief presentatiegebied. Met een PL Interactive Pen Display heeft E-learning er een modern elektronisch hulpmiddel bij voor het effectief overbrengen van kennis, begrip en vaardigheden.
Via de interactive pen display kan de presentator direct en spontane aanvullingen of reacties op de presentatie schrijven, relevante passages benadrukken of woorden/zinnen doorstrepen. Het resultaat: een levendige presentatie die een boodschap duidelijker overbrengt en de aandacht van de luisteraar verhoogt. Enigszins vergelijkbaar met de traditionele overhead projector. Maar dan wel met alle hedendaagse digitale voordelen.

De presentator heeft door het grote scherm van een PL Interactive Pen Display een goed overzicht van de presentatie. De pen wordt daarbij gebruikt als laserpointer en de presentator of docent kan gericht op aparte punten wijzen. Aanvullingen of opmerkingen op de inhoud van de sheets kunnen meteen, met de pen in zijn eigen handschrift, op het beeldscherm worden aangebracht. Ook volledig nieuwe sheets kunnen worden tussengevoegd.
De PL productreeks heeft een strakke vormgeving, een robuuste standaard en neemt maar weinig plaats. Het biedt een XGA-resolutie met 1024 x 768 pixels en 16.2 miljoen kleuren. De standaard is volledig verstelbaar waardoor de display van positie kan wijzigen; van 140 graden horizontaal tot 130 graden verticaal. De display is beschikbaar in 15 inch of 17 inch formaat.

Wacom toont op ISE ook zijn Wireless Pen Tablet die pen-gebaseerde voordelen voor presentaties en biedt de presentator meer bewegingsvrijheid.

Kijk voor de PL-720 in de praktijk bij de Fachhochschule St. Gallen in Zwitserland op:
www.wacom-europe.com/int/products/casestudies/casestudy.asp?lang=nl&pdx=50