Traxon Technologies introduceert een "plug & play" LED controller


De wereld van kleur, sfeer en emotie binnen bereik van een vingertop

ROTTERDAM/BARENDRECHT, 20080129 -- Traxon Technologies introduceert de Light Drive, een "plug & play" controller voor RGB LED armaturen voor zowel de professionele architecturale markt alsook voor kleinere (thuis)installaties.

De compacte dmx controller met een bijzonder smooth design maakt het voor de eindgebruiker mogelijk om op zeer gebruikersvriendelijke wijze LED armaturen te besturen in maximaal drie "verlichtingszones". De gebruiker kan de kleur en de intensiteit van de LED verlichting aanpassen door middel van een draaiknop, de "jog control". Daarnaast bevat de Light Drive zes geheugensettings waarmee instellingen kunnen worden opgeslagen en teruggeroepen door het aanraken van 1 van de touch controls. Twee andere control buttons maken het mogelijk om in willekeurige volgorde en met een zelf ingestelde snelheid door de in het geheugen opgeslagen lichtinstellingen ("presets") te lopen waardoor het verloop van de lichtinstellingen kan worden bestuurd. De presets lopen in dat geval geleidelijk in elkaar over. De Light Drive is ontworpen met gebruikersvriendelijkheid, bestuurbaarheid en low-cost als de drie belangrijkste ontwerpcriteria. Met in totaal twaalf control buttons en de jog control kan de gebruiker zijn lichtinstallatie besturen. De Light Drive zelf bevat acht LEDs die met de kleurinstelling mee veranderen voor een optimaal bedieningsgemak Elke button maakt gebruikt van witte LED backlichting om gebruik in donkere omgevingen te vergemakkelijk. Indien de Light Drive wordt geïnstalleerd voor gebruikt met Traxon Technologies LED armaturen is er geen aparte voeding nodig om de controller te laten functioneren.

Traxon Technologies is een vooraanstaande leverancier van op LED gebaseerde verlichtingsoplossingen die innovatieve technologie combineert met vooruitstrevende design concepten. Traxon Technologies levert een volledige suite van DMX hardware en software, en richt zich op de professionele markt voor high-end LED verlichtingsystemen. Traxon Technologies heeft in het jaar 2007 haar bestaande productenpalet van panelen, luminaires ,1 PXL boards en modules uitgebreid met de 16 PXL boards en modules, de "high brightness XB Luminaires" lijn alsmede de White Line, met een range aan armaturen met diverse koud-witte en warm-witte lichttemperaturen alsook een "dynamisch-wit" optie, aan te passen in lichtintensiteit en kleurtemperatuur. In 2008 trekt Traxon Technologies deze ontwikkeling voort met onder andere de nieuwe "attractive design style" Light Drive, en halverwege het jaar haar nieuwe lijn van 64 PXL boards en modules en het nieuwe outdoor "mesh" systeem.