OPG besteedt beheer en salarisverwerking uit aan Magma IT Solutions


GELEEN, 20080129 -- OPG Groep N.V., een internationale retail- en distributieonderneming voor geneesmiddelen en medische middelen, heeft besloten om per 1 januari 2008 de processen betreffende SAP Human Capital Management applicatiebeheer en salarisverwerking voor 4 jaar uit te besteden aan Magma IT Solutions. Met deze keuze voor Magma IT Solutions borgt OPG opnieuw haar in 2004 gekozen strategische doelstelling omtrent het uitbesteden van deze processen.

Kern van de dienstverlening van Magma aan OPG wordt gevormd door het op maat leveren van SAP diensten ter ondersteuning van de personele processen van OPG. Daarnaast zal Magma de salarisverwerking van de OPG medewerkers voor haar rekening nemen.

OPG heeft, naast de bedrijfseconomische onderbouwing van het voorstel, gekozen voor Magma omdat zij in het verleden heeft aangetoond dicht bij de OPG organisatie te staan en pro-actief mee te denken met OPG richting de toekomst.

"Met Magma als SAP partner heeft OPG er het volle vertrouwen in om de komende jaren haar HRM processen verder te optimaliseren in termen van kwaliteit, efficiëntie en kosten", aldus Linda Heuperman, Corporate Director HRM van OPG.

Over OPG
OPG Groep N.V. is een internationale retail- en distributieonderneming voor geneesmiddelen en medische middelen. OPG maakt hierbij gebruik van drie kanalen: het voeren van apotheken en een groothandel (apotheken), het aanbieden van medische middelen voor de thuiszorg en daaraan gerelateerde diensten (direct) en de marketing en distributie van geneesmiddelen en medische hulpmiddelen aan ziekenhuizen en verpleeghuizen (institutioneel). De consument staat centraal: de klant vraagt en OPG levert, via welk kanaal dan ook.

OPG is marktleider op de Nederlandse markt en daarnaast ook actief in Polen, België, Duitsland, Denemarken, Noorwegen, Hongarije en Zwitserland. In totaal heeft OPG circa 7.000 medewerkers.

Over Magma IT Solutions
Als SAP dienstverlenende organisatie heeft Magma IT Solutions een unieke focus en specialisatie. Sinds de oprichting in 1997 heeft Magma IT Solutions zich gespecialiseerd in het ontwerpen, implementeren en beheren van SAP oplossingen voor grote en middelgrote organisaties.
Magma IT Solutions is met ruim 90 eigen medewerkers, verdeeld over de vestigingen Geleen, Den Bosch en Capelle a/d IJssel, een serieuze speler op de (inter)nationale markt. Ieder jaar is een gezonde personeels-, omzet- en winstgroei gerealiseerd en deze lijn zet zich onverkort door.