Gemeente Laren


Informatieavond over AZC Crailo op dinsdag 29 januari in de Warrekam

Het AZC Crailo, Vluchtelingenwerk Midden-Nederland en de gemeente Laren willen de inwoners van Laren en van de overige omliggende gemeenten nader informeren over het asielzoekerscentrum Crailo en haar bewoners. Bovendien brengt het verblijf in Laren en de asielprocedure voor de asielzoekers aanzienlijk wat vrijwilligerswerk met zich mee. Ook daarover kunt u deze avond informatie krijgen.

Eigenlijk onopvallend is de afgelopen maanden keihard gewerkt aan de heropening van asielzoekerscentrum Crailo. In mei vorig jaar heeft de gemeenteraad van Laren ingestemd met de heropening. De algemeen directeur van het Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers (COA), Nurten Albayrak, heeft de raad ervan overtuigd dat het verzoek om heropening niet alleen een zakelijke vraag was, maar ook een humane. Bovendien zijn er goede en duidelijke afspraken gemaakt. Daarna is voortvarend gewerkt aan het opknappen en herstellen, wat na jaren leegstand veel werk met zich meebracht. Ieder gebouw dat gereed kwam is door zowel de gemeente, de brandweer als de GGD getoetst. Ook de school en andere gemeenschappelijke voorzieningen zijn weer hersteld. In augustus kwamen de eerste asielzoekers. Het aantal bewoners is meegegroeid met de voorzieningen. Inmiddels is het punt bereikt dat het centrum weer volledig operationeel is en op volle toeren draait. Frank van der Weide zal in zijn presentatie vertellen over wonen en werken op het asielzoekerscentrum Crailo.

Daarna zal Eva van der Blom nader ingaan op de taak van Vluchtelingen Werk en de asielprocedure. Zij geeft daarbij enkele voorbeelden uit de praktijk. De verantwoordelijke wethouder zal de rol en taak van de gemeente en de politiek nader toelichten

Wilt u alvast een vraag willen stellen, bent u die avond verhinderd en wilt u toch informatie ontvangen of wilt u direct in contact komen over het vrijwilligerswerk, dan kunt u een mail sturen naar AZC Crailo (mailadres?) of Vluchtelingenwerk Midden-Nederland (mailadres?). De voorzitster zal na de pauze, wanneer er ruimte is ingebouwd voor discussie en vragen, ook deze binnengekomen reacties betrekken.

Dinsdag 29 januari, vanaf 19:30 uur

Theaterzaal in de Warrekam te Laren

Door AZC Crailo, Vluchtelingenwerk Midden-Nederland en de gemeente Laren

Met inbreng van:

Frank van der Weide, Locatiemanager AZC Crailo,

Eva van der Blom, Vluchtelingenwerk Midden-Nederland en

Patriek Kerkhoff, Wethouder Opvang Vluchtelingen