Onstuimig weer op komst met storm en sneeuw

Publicatietijd: 29/01/2008 19:26

Vanaf donderdag krijgt ons land te maken met onstuimig weer. Volgens WeerOnline is er donderdag een reële kans op zuidwesterstorm. Vanaf vrijdagavond tot zondag zijn er (flinke) sneeuwbuien te verwachten.

De stormachtige zuidwestenwind die donderdagmiddag en -avond gaat waaien lijkt met name het noord- en noordwestelijk kustgebied te treffen. De gehele kuststrook moet rekening houden met een stormachtige wind, kracht 8. In het noorden en noordwesten kan windkracht 9 bereikt worden. Dat is een zuidwesterstorm. Verder kunnen aan de kust windstoten optreden tot 115 km per uur. In het binnenland kan de wind kracht 7 bereiken met windstoten tot 90 km/uur. De avondspits van donderdag zal hinder ondervinden van de wind. Ditzelfde geldt voor het vliegverkeer op Schiphol en de scheepvaart.

Vrijdag staat er nog een stevige wind, maar het is vooral het winterse weer dat vanaf dan voor problemen gaat zorgen. Een koudefront komend vanuit het noorden bereikt vrijdagavond ons land. In de avond gaat het sneeuwen. Eerst in het zuidoosten, later ook in de rest van het land. Op zaterdag krijgen met name het noorden en westen van het land een flink pak over zich heen. In het noorden kan na een zware bui een sneeuwdek van 5 tot 10 cm ontstaan. Aan de kust liggen de temperaturen een paar graden boven nul. Het is de vraag of de sneeuw daar lang blijft liggen. Op zondag kan het nog licht sneeuwen. Maar lang niet zo hevig als de dagen ervoor. Links: http://www.weeronline.nl