Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten dinsdag 29 januari 2008

Zaanstreek-Waterland, 29-01-2008 o Dode man in Zaan en fakkels in school.

Winkeldieven

Zaandam, maandag 28 januari 2008.

Een 24-jarige Zaandammer werd in een supermarkt aan de Prinsenstraat aangehouden toen hij een pakje gehakt 'vergat' af te reken. Agenten troffen bij fouillering van de verdachte in zijn kleding nog enkele goederen uit de supermarkt aan die niet waren afgerekend. Omdat de man voor de eerste keer wegens winkeldiefstal met de politie in aanraking kwam werd de zaak afgedaan met een bekeuring.

Een 26-jarige man uit Purmerend werd in een bouwmarkt aan de Symon Spiersweg in Zaandam aangehouden omdat hij enkele slijpschijfjes had meegenomen zonder ze bij de kassa af te rekenen. Ook hij kreeg een boete.

Een 46-jarige vrouw uit Wormer werd aangehouden in een warenhuis aan de Marktstraat in Wormerveer toen zij de zaak uit liep met een prijskaartje aan één van haar laarzen. De vrouw had in de winkel haar oude laarzen uitgetrokken en achtergelaten. Na betaling van de nieuwe laarzen kreeg zij ook het oude paar mee. Proces-verbaal werd opgemaakt en de verdachte werd na verhoor in vrijheid gesteld.

Geslagen in bus

Wormerveer, maandag 28 januari 2008, 08:39 uur.

De politie heeft twee jongens uit Zaandam van 14 en 13 jaar oud aangehouden als verdachten van mishandeling. Een 15-jarige jongen uit Koog aan de Zaan ging met de bus van het openbaar vervoer van zijn woonplaats richting school. Onderweg zou hij na een woordenwisseling door twee jongens zijn geslagen en uit de bus gewerkt. Op straat zou hij vervolgens door de oudste verdachte herhaaldelijk zijn getrapt. Eén verdachte werd bij de bus aangehouden. De tweede werd van zijn school opgehaald.

Fakkels in school

Volendam, maandag 28 januari 2008, 11:52 uur.

De politie heeft een 17-jarige Volendammer en een even oude jongen uit Monnickendam aangehouden na het afsteken van 'stadionfakkels' in een school aan de Heideweg. Via een nooddeur werden twee brandende fakkels in een lege gang gegooid. Een docent zag de hevige rookontwikkeling en schopte vervolgens de fakkels naar buiten. Zijn collega stelde een onderzoekje in en kwam bij de politie met een naam op de proppen. De Volendammer werd vervolgens door de agenten aangehouden. Later werd de tweede verdachte in zijn woonplaats aangehouden. Beide verdachten zijn geen leerlingen van de school waar het feit werd gepleegd. Door de brandende fakkels is het brandalarm afgegaan en is schade ontstaan aan vloerbedekking, een kozijn en klapdeuren. Beelden van een bewakingscamera zijn door de politie in beslag genomen.

Dode man in de Zaan

Zaandam, maandag 28 januari 2008, 15:22 uur.
De politie heeft naar aanleiding van het aantreffen van een stoffelijk overschot van een man in het water van de Zaan een onderzoek ingesteld. De overleden persoon bleek een 35-jarige Zaandammer. Uit het onderzoek is niet van enig misdrijf of ongeval gebleken.