Agfa-Gevaert Group

Agfa Graphics plant sluiting van fabriek voor apparatuur in Wilmington, VSA


* Press release

* Mortsel, België

* January 29, 2008 19:45

Agfa Graphics kondigde vandaag aan dat het de ontwikkeling en productie van computer-to-plate (CtP) apparatuur in Wilmington, VSA, wil stopzetten. "Deze beslissing maakt deel uit van onze strategie om onze operationele efficiëntie en onze concurrentiële positie in de uiterst competitieve markt van de drukvoorbereiding op substantiële wijze te verbeteren," zegt Stefaan Vanhooren, President van Agfa Graphics.

Agfa Graphics zal zijn klanten totaaloplossingen (inclusief een nieuw gamma drukplaten, apparatuur, software en service) blijven aanbieden en heeft hiertoe zijn OEM-relatie met een van de belangrijkste producenten van commerciële computer-to-plate apparatuur verder uitgebreid. Een nieuw, ruimer gamma van innovatieve plaatbelichters, ter vervanging van Agfa's high-end apparatuurportfolio :Avalon, zal op de Drupa vakbeurs in juni van dit jaar beschikbaar zijn.

Nadat alle opties werden overwogen, heeft Agfa Graphics nu zijn medewerkers geïnformeerd dat het de intentie heeft om de productiecapaciteit van de fabriek in Wilmington af te bouwen. Voor de ongeveer 150 medewerkers, voornamelijk in R&D, productie en aanverwante afdelingen werd een afvloeiingsplan uitgewerkt. Andere activiteiten van Agfa Graphics in de VSA, zoals service, IT, verkoop en marketing zullen vanuit de vestiging in Wilmington worden voortgezet.

---

Katia Waegemans
Director Corporate Communication
Septestraat 27
2640 Mortsel - Belgium
tel:+32 (0) 3 444 7124
fax:+32 (0) 3 444 4485
katia.waegemans@agfa.com

---

Johan Jacobs
Corporate Press Relations Manager
Septestraat 27
2640 Mortsel - Belgium
tel:+32 (0) 3 444 8015
fax:+32 (0) 3 444 5005
johan.jacobs@agfa.com