Ingezonden persbericht


Het International Taste & Quality Institute, iTQi, kondigt nieuwe Strategische Samenwerkingsverbanden aan met nog Drie Europese Genootschappen van Chef-Koks.

BRUSSEL, Belgie - 28 januari 2008

iTQi, het Internationale Smaak & Kwaliteits Instituut, is verheugd zijn recente strategische samenwerkingsverbanden met de Griekse, Zweedse en Portugese Genootschappen van Chef-Koks aan te kunnen kondigen. Deze overeenkomsten stellen daartoe uitverkoren leden van deze 3 in hoog aanzien staande organisaties van professionele Chef-Koks ertoe in staat een aktieve rol te spelen in de door iTQi's jaarlijkse samengestelde uit fijnproevers bestaande juries.

Het Zweedse "Chef-Kok van het Jaar" Genootschap, Föreningen Arets Kock (www.aretskock.se), opgericht in 1983, is een uitermate selecte organisatie waarvan alleen die Chef-Koks lid zijn die de jaarlijkse competitie hebben gewonnen.

Het Helleense Genootschap van Chef-Koks (www.chefclub.gr) is in 1992 opgericht en bevordert aktief de Griekse gastronomie en de bekendheid ermee, zowel in Griekenland als elders in de wereld.

Opgericht in 1984, vertegenwoordigt de ACPP - het Genootschap van Professionele Chef-Koks in Portugal, Associação de Cozinheiros Profissionais de Portugal (www.acpp.pt) - meer dan 2000 vaklieden. De ACPP is tevens lid van de WACS, de Wereldbond van Verenigingen van Koks.

iTQi is 's werelds meest toonaangevende, onafhankelijke organisatie van Cef-Koks en Sommeliers en is geheel gericht op het beoordelen, certificeren en onder ieders aandacht brengen van de smakelijkste spijzen en dranken.

Producten worden beoordeeld door haar juries die bestaan uit gerenommeerde Europese Chef-Koks, experts op het gebied van dranken en Sommeliers, allen leden van de 12 belangrijkste Europese culinaire organisaties zoals de Maîtres Cuisiniers uit Frankrijk en Belgie, de Franse Académie Culinaire, de Academy of Culinary Arts (UK), de Duitse Chef's Association (VDK), de Jeunes Restaurateurs d"Europe, de Federation of Italian Chefs (FIC), de Spaanse Association of Chefs (FACYRE), de Euro-Toques en de Association de Sommellerie Internationale (ASI).

De Superior Taste Award, toegekend door iTQi, wordt door honderden bedrijven in meer dan 60 landen gebruikt om de door hen geproduceerde spijzen en dranken onder ieders aandacht te brengen.

Deze hoge mate van herkenbaarheid van hun producten maakt het producenten en detaillisten mogelijk zich te onderscheiden van de rest en resulteert in een verhoogde omzet met een duidelijke marketing boodschap..

Producten kunnen tot eind februari 2008 ingeschreven worden om mee te dingen naar de Superior Tatse Award. Voor de details vewijzen wij U graag naar onze website www.itqi.org.

Contactpersoon:
Christian de Bauw
+32 2 372 34 22
press@itqi.org