Politie Zeeland


---


Z-186-2008. Drie jongens aangehouden in Terneuzen
Politie Zeeland heeft maandag om 21.20 uur drie jongens aangehouden in Terneuzen.
De drie jongens, een van 14 en twee van 15 jaar oud en woonachtig in Terneuzen, worden verdacht van het vernielen van ramen van een school gelegen aan de Zeldenrustlaan in Terneuzen. Door een getuige was gezien dat enkele jongens met stenen naar het gebouw gooiden waardoor er schade is ontstaan.
Het totale schadebedrag is nog niet bekend.

W-187-2008 Woninginsluiping en diefstal fiets, Middelburg
Politie Zeeland onderzoekt een insluiping in een woning in de Generaal Eisenhowerlaan in Middelburg, dinsdag tussen 11.00 en 12.00 uur, waarna een fiets van de oprit werd gestolen.
Twee onbekende vrouwen zagen kans ongemerkt de woning binnen te sluipen. Zij spraken de 80-jarige bewoonster aan en zij bemerkte, nadat de vrouwen de woning weer hadden verlaten, dat de fiets, die op de oprit stond, verdwenen was. De fietssleutel was uit de woning weggenomen. De fiets die werd gestolen betreft een zilverkleurige Batavus Comanche herenfiets, de waarde is niet bekend.

Z-188-2008 Brand in schuur, Zuidzande
Dinsdag om 16.20 uur ontstond brand in een schuur in de Oostburgsestraat in Zuidzande.
De schuur was in gebruik als aardappel- en materiaalopslag. De eigenaar die in de buurt was, hoorde een knal. Toen hij de deur van de schuur opendeed, stond alles al in brand. Door de brandweer werden vier auto's en een hoogwerker ingezet.

W-189-2008 Woninginbraak in Middelburg
Dinsdag werd tussen 08.00 en 18.00 uur ingebroken in een woning aan de Rotterdamsekaai in Middelburg.
Van de woning werd een raam geforceerd en er werden o.a. een fototoestel, een laptop en persoonlijke papieren gestolen.

O-190-2008 Aanrijding in Poortvliet
Op de Essendijkweg in Poortvliet kwamen dinsdag om 14.30 uur twee personenauto's frontaal met elkaar in botsing.
Een 19-jarige en een 18-jarige automobilist reden elkaar tegemoet. De 19-jarige kwam uit de richting van Poortvliet, de ander uit tegenovergestelde richting. Zij botsten frontaal, waarbij de auto van de 19-jarige geheel werd vernield. De andere auto raakte zwaar beschadigd. Beide bestuurders bleven ongedeerd.