Gemeente Hulst


Persbericht - 17.01.2008

Verkeersveiligheid Scharnier

Momenteel staat de omgeving van het zogenaamde Scharnier te Hulst erg onder druk door het vele verkeer. De ontwikkeling van het winkelgebied (BACK), heeft de druk op dit kruispunt (Absdaalseweg / Havenfort / Van der Maelstedeweg / Steensedijk) extra doen toenemen. Vooral op drukke dagen loopt het verkeer er regelmatig vast. Belangrijk gegeven daarbij is, dat met name het fietsverkeer vanuit de binnenstad richting Sint Jansteen daarvan overlast ondervindt.

De verkeersveiligheid voor deze weggebruikers komt daarmee in het gedrang. Voorafgaand aan de realisatie van het Scharnier werd voor het gebied een structuurvisie opgesteld. Deze visie is niet ten volle tot uitvoering gebracht. In de structuurvisie was voorzien dat er geen verbinding zou zijn tussen de Van der Maelstedeweg en de Absdaalseweg. Om die reden kreeg de kruising ook de naam het Scharnier. Door de aanleg van de verbindingsweg tussen de Absdaalseweg en de Van der Maelstedeweg is het probleem ontstaan, en is de verkeersafwikkeling van en naar de Steensedijk onder druk komen te staan.

Het college van burgemeester en wethouders heeft zich hierover gebogen en is gekomen tot een voorstel tot verbetering van de situatie. Voorgesteld wordt om de kruising Absdaalsweg Scharnier een voorrangskruising te maken. Daarnaast stelt het college voor om de oversteekplaats voor fietsers richting de Steensedijk te verbeteren. Verder wordt beoogd de open afritten van het parkeerterrein te herlokaliseren. De totale kosten voor deze maatregelen bedragen 55.000,--. Tenslotte stelt het college voor om de ontsluitingsweg voor het gehele Stationsplein in westelijke richting (achterlangs), hoog op de prioriteitenlijst te plaatsen. De raadscommissie Ruimte buigt zich op dinsdag 29 januari 2008 over het voorstel van het college.

---

Gemeente Hulst Team Communicatie
Micaëla Van Bunder.
Tel : 0114-389136
Gsm : 06-51427331
Fax : 0114-314627
Email: communicatie@gemeentehulst.nl