Ingezonden persbericht

Uniek schilderij Màxima geschonken aan Sint Franciscus Gasthuis

Publicatietijd:
29/01/2008 15:59

Nationaal Fonds Ouderenhulp

Voor de 15e editie van de 50PlusBeurs, die in september j.l. gehouden is, heeft kunstenares Ans Markus een uniek schilderij met afbeelding van prinses Màxima ter beschikking gesteld. Het Nationaal Fonds Ouderenhulp kreeg van de 50PlusBeurs-organisatie de gelegenheid om een prijsvraag te organiseren op de beurs, met als hoofdprijs het schilderij.

Deelnemers aan de prijsvraag moesten de volgende slagzin afmaken:
"Fonds Ouderenhulp is echt nodig omdat "
De vele inzendingen zijn door een jury, bestaande uit ambassadeur van het fonds John Bernard (oud-weerman RTL) en enkele vrijwilligers, beoordeeld. De inzending:
"Omdat de vaak zo vergeten en steeds groter wordende groep eenzame ouderen niet vergeten mogen worden" is door de jury als meest originele inzending gekozen.
De winnares, die anoniem wil blijven, stelde spontaan voor dat zij het schilderij ter beschikking stelt aan het Sint Franciscus Gasthuis te Rotterdam, omdat een overleden dierbare daar zo goed verzorgd is. Uiteraard is het Sint Franciscus Gasthuis erg vereerd met dit geschenk. Op dinsdag 29 januari 2008 is het schilderij feestelijk onthuld door Piet Batenburg, voorzitter van de Raad van Bestuur van het Sint Franciscus Gasthuis, Jan Romme, directeur van het Nationaal Fonds Ouderenhulp en Peter van de Kerkhof, beursmanager van de 50PlusBeurs.



Ingezonden persbericht