Gemeente Coevorden

Informatiemiddag Wmo in Schoonoord

De gemeente Coevorden wil graag dat de Wet Maatschappelijke Ondersteuning, die sinds 1 januari 2007 wordt uitgevoerd, goed bekend is bij de inwoners van de gemeente Coevorden. De gemeente is verantwoordelijk voor het verstrekken van hulp en voorzieningen aan haar inwoners.

Het uitgangspunt van de Wmo is dat mensen zo veel mogelijk zelfredzaam zijn en deel blijven nemen aan de samenleving. Daarbij helpen ze elkaar, en als dat nodig is, krijgen ze ondersteuning van de gemeente. De ondersteuning kan de vorm hebben van een hulpmiddel, zoals een rolstoel of een scootmobiel, het aanpassen van een woning, maar ook een klussendienst of informatievoorziening.

Informatiemiddagen

Wat betekent de Wmo voor u? Wat moet u doen als u een hulpmiddel nodig heeft of als u het alleen niet meer redt? De gemeente organiseert hiervoor informatiemiddagen, samen met de Stichting Welzijn 2000. De zorgaanbieders, Maatschappelijk werk, Steunpunt Mantelzorg, Veilig Verkeer Nederland en het Drenthe College presenteren zich deze middag en maken duidelijk wat zij te bieden hebben.

De informatiemiddag wordt gehouden op woensdag 30 januari 2008 in het dorpshuis van Schoonoord, Kerklaan 10 vanaf 14.00 uur. Wethouder Truus Pot-Eland zal deze middag ook aanwezig zijn om uw vragen te beantwoorden.

Wij hopen u deze middag te kunnen verwelkomen, uiteraard staat de koffie klaar.

Meer weten?

Meer informatie over de Wet Maatschappelijke Ondersteuning vindt u hier.