Gemeente Deventer

volksmuziek

Deventer Internationaal met Turkse volksmuziek

Het Nederlands Saz Kwartet treedt op woensdag 30 januari op in het kader van de muziekserie Deventer Internationaal. Het kwartet heeft als doel de rijke traditionele Turkse volksmuziek en zijn voornaamste instrument - de saz in Nederland te promoten. Het kwartet bestaat uit de in Nederland wonende saz virtuozen, Behsat Üvez, Hasan Kazan, Mehmet Uludag en Sener Arda.

Het kwartet brengt een afwisselend programma met ontroerende liederen en fascinerende instrumentale stukken uit alle streken van Turkije. De gratis toegankelijke optredens zijn om 12:00 in het Stadhuis, om 15:00 in een tent bij het winkelcentrum Keizerslanden en om 21:30 uur in het Burgerweeshuis. Dit laatste optreden wordt om 20:30 voorafgegaan door een lezing over de groep zelf, hun instrumenten, kostuums, muziek en geschiedenis.

Volkan Konak
De optredens van het Saz Kwartet worden gevolgd door de beroemde zanger Volkan Konak op zaterdag 23 februari vanaf 20:00 in de Deventer Schouwbrug. Hij is op dit moment de meest populaire songwriter en componist uit het zwarte zeegebied van Turkije. Zijn optreden in Deventer is georganiseerd in het kader van Oostcultuur.

Deventer Internationaal Beleid
In het kader van de muziekserie `Deventer Internationaal' treden ieder jaar vijf nieuwe groepen op die elk drie gratis toegankelijke concerten verzorgen. Op 12 maart staat nog een optreden van het Palya Bea Quintet (Hongarije) op het programma, op 23 april gevolgd door een optreden van Lok Rang (Rajasthan, India).

De concerten vinden altijd op woensdag plaats en worden mogelijk gemaakt door het Kunstcircuit, het Burgerweeshuis, Winkeliersvereniging Keizerslanden, Stichting Pentaton, Muziekmakelaar `De Speelman' en de gemeente Deventer. Meer informatie over alle concerten is te vinden op www.wereldmuziek.nl.

Publicatiedatum: 11-1-2008
Deventer Internationaal - Mehmet Uludag

© 2004 Gemeente Deventer Laatste wijziging vrijdag 11 januari 2008