Nederlandse consument spreekt productvoorkeur uit

15/01/2008 14:48



Producten van het Jaar Nederland



Fabrikant omarmt nieuw initiatief in strijd met huismerk

Amsterdam, 15 januari - Op 30 januari worden in De Rode Hoed in Amsterdam de 20 winnaars bekend gemaakt van het 'Gekozen Product van het Jaar'. Het is het enige onderzoek in Nederland waarbij ruim 10.000 consumenten hun productvoorkeuren uitspreken. Richtingbepalende criteria zijn innovatie, aantrekkelijkheid en tevredenheid. Een groeiend aantal fabrikanten ziet in de waardering een uitgelezen mogelijkheid om het A-merk te onderscheiden van de huismerken in de schappen. De winnaars van het 'Gekozen Product van het Jaar' mogen gedurende een jaar deze titel op hun producten tonen.

Het 'Gekozen Product van het Jaar' wordt voor de tweede achtereenvolgende keer uitgereikt in Nederland. Ten opzichte van het voorgaande jaar is het aantal deelnemende producten ruim verdubbeld naar 47 deelnemers. De omvang van het onderzoekspanel steeg met 4.000 personen. Volgens Stan van de Vijver, manager Producten van het Jaar Nederland, is deze productwaardering voor veel fabrikanten waardevol om zich te onderscheiden van huismerken. Uit onderzoek naar de effectiviteit van het initiatief is gebleken dat de verkopen van bestaande producten met 14% stegen en in de lanceringfase met 40%.

Product van het jaar Nederland
Producten van het Jaar Nederland doet jaarlijks onderzoek naar de productvoorkeuren van de consument binnen de productfamilies; voeding, dranken, lichaamsverzorging, huishoudartikelen, non food en elektronica. Het Gekozen Product van het Jaar is ruim 20 jaar een gerenommeerd en succesvol concept in negen Europese landen. Alle deelnemende fabrieksmerken worden eerst beoordeeld door een comité, dat zich uitspreekt over de geldigheid van de kandidaatstelling en de relevantie van de ingeschreven producten. Vervolgens kiest een consumentenpanel, samengesteld door marktonderzoeksbureau GfK Panel Services, de uiteindelijke winnaars.

De bekendmaking en uitreiking vinden plaats op 30 januari 2008 van 17:00 tot 18:00 uur in De Rode Hoed in Amsterdam.





http://www.productenvanhetjaar.nl/