Waterschap Regge en Dinkel


verkiezingen

Persbericht voorlichtingsavond verkiezingen

Kandidaten gezocht!

Waterschap Regge en Dinkel organiseert voorlichtingsavond voor kandidaten

ALMELO - Woensdag 30 januari organiseert waterschap Regge en Dinkel een voorlichtingsavond voor iedereen die geïnteresseerd is in een functie als bestuurslid. Het waterschap nodigt nadrukkelijk alle mensen uit die geïnteresseerd zijn in het werk van het waterschap en die overwegen zich kandidaat te stellen voor de bestuursverkiezingen die in november 2008 worden gehouden. Tijdens de avond ontvangen aanwezigen informatie over het waterschap, de bestuurlijke organisatie, het verloop van de verkiezingen en de procedures om zich kandidaat te stellen.

Verkiezingen algemeenVan 13 tot en met 25 november 2008 houden alle 26 waterschappen in Nederland gelijktijdig verkiezingen. In de regio Twente wordt tijdens die verkiezingen het algemeen bestuur van waterschap Regge en Dinkel gekozen. Dat bestuur bestaat uit 27 zetels. Daarvan worden 9 zetels ingenomen door kandidaten die zijn benoemd door LTO Noord, Bosschap en Kamer van Koophandel. De overige 18 zetels worden door de Twentse burgers gekozen in de stemperiode in november. Voor deze 18 zetels kunnen inwoners van Twente zich kandidaat stellen.

Kandidaten en lijsten
Net als bij de gemeenteraadsverkiezingen moet een kandidaat voor de waterschapsverkiezingen op een lijst van een geregistreerde belangengroepering staan. Voorheen konden kandidaat bestuurders op persoonlijke titel meedoen. Dit jaar wordt het anders; kandidaat bestuurders moeten een `lijst' vormen (een soort partij) en een programma maken. De lijsten doen in november mee aan de verkiezingen. Het systeem wordt daarmee vergelijkbaar met de `gewone' gemeenteraad- of Tweede Kamer verkiezingen, omdat er ook politieke partijen mogen meedoen. Om mee te kunnen doen, moeten belangengroeperingen zich bij het stembureau van het waterschap registreren. Naar verwachting kan dit vanaf april 2008. De datum vanaf wanneer registratie mogelijk is, is afhankelijk van wetgeving die op dit moment nog in procedure is. Tijdens de voorlichtingsavond op 30 januari wordt hierover meer informatie.

Locatie: Het Waterschapshuis aan de Kooikersweg 1 in Almelo Tijd: Ontvangst vanaf 19.30 uur. De avond eindigt rond 23.00 uur.

Aanmelding voorlichtingsavond
U kunt zich aanmelden via www.wrd.nl. Op de avond ontvangt u een informatiepakket.

Informatie
Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met mevrouw Marike Bezema, projectleider waterschapsverkiezingen 2008, tel: 0546-832996 of via email: m.f.bezema@wrd.nl