Persbericht CDA Leiden

Leiden, 18 januari 2008

Staatssecretaris van Bijsterveldt in Leiden

Staatssecretaris van Onderwijs Marja van Bijsterveldt (CDA) zal woensdagavond 30 januari spreken in het politiek café van CDA Leiden. Zij zal ondermeer ingaan op de resultaten van de parlementaire enquête over onderwijsvernieuwingen.

Het Nederlandse onderwijs staat volop in de maatschappelijke belangstelling, niet in de laatste plaats door de recente scholierenstakingen. Daarnaast zal de commissie Dijsselbloem één dezer dagen de uitslag van het parlementair onderzoek presenteren, met de vier aandachtsgebieden basisvorming, tweede fase, vmbo en het nieuwe leren. Bij Van Bijsterveldt gaat het vooral om "kaders stellen en een verbetering van kwaliteit over de gehele linie, om de noodzakelijke ruimte voor scholen ook in de toekomst te borgen." Welke kaders zij gaat stellen, hoe zij de kwaliteit gaat verbeteren, wat haar reactie is op de parlementaire enquete en op de scholierenstakingen zal ons allen hopelijk 30 januari duidelijk worden.

Het politiek café staat open voor alle geïnteresseerden. Aanvang is vanaf 20:00 in de bovenzaal van Restaurant Buddha's, Botermarkt 20 te Leiden.



Ingezonden persbericht