Gemeente Bussum

Afsluiting voor al het verkeer Kruising BrinklaanBrediusweg-Gen. de la Reijlaan-Prins Hendriklaan

Op woensdag 30 januari 2008 start de aannemer BAM Wegen uit Zaandam, in opdracht van de gemeente Bussum, met de werkzaamheden aan de kruising van de Brinklaan Brediusweg Generaal de la Reijlaan Prins Hendriklaan. De gehele kruising wordt afgesloten voor al het verkeer.

Omleidingsroute - bereikbaarheid

De omleidingsroutes worden aangegeven door middel van bebording. De genoemde kruising is één van de grootste verkeersknopen van de gemeente Bussum. Om verkeersopstoppingen en verkeersoverlast in de omliggende wijken te voorkomen wordt u dringend geadviseerd de omleidingsroute te volgen. Het industrieterrein De Nieuwe Vaart is bereikbaar via de Lambertus Hortensiuslaan in Naarden.

Werkzaamheden

De kruising wordt opengebroken vanwege vervanging van het hoofdriool en reconstructiewerkzaamheden. Het asfalt, de puinfundering en het riool worden verwijderd. Het hoofdriool en huisaansluitingen worden vervangen. Vervolgens worden de puinfundering de trottoirs en parkeervakken aangebracht, als laatste wordt nieuw asfalt aangebracht.

Duur van de werkzaamheden

Naar verwachting nemen de werkzaamheden 12 weken in beslag en is het werk aan de kruising gereed op 6 mei 2008. Gelijktijdig met de werkzaamheden aan genoemde kruising vinden op het wegvak van de Brinklaan tot de kruising aan de Nieuwe Englaan dezelfde werkzaamheden plaats.

Vervolg werkzaamheden

Na het gereedkomen van de werkzaamheden aan de kruising en het gedeelte van het wegvak aan de Brinklaan tot de Nieuwe Englaan worden onderstaande fases uitgevoerd:


1. Brinklaan vanaf de Nieuwe Englaan tot de kruising Brinklaan Nieuwe Raadhuisstraat.


2. Kruising Brinklaan Nieuwe Raadhuisstraat, aanbrengen rotonde.

Nieuwe Raadhuislaan tot kruising Landstraat De Genestetlaan.


3. Brinklaan vanaf rotonde Nieuwe Raadhuisstraat tot en met kruising

Olmenlaan.

Voor deze fases worden de omleidingsroutes per deel aangepast.

Naar verwachting zijn de totale werkzaamheden afgerond eind 2008.