Gemeente Haren

Kwaliteitsverbetering landgoed -Huis te Glimmen-

23/01/2008

quintus Informatieavond op woensdag 30 januari 2008 in de bibliotheek in 't Clockhuys, Brinkhorst 3 te Haren. De avond begint om 19.30 uur.

Het landgoed `Huis te Glimmen', bij velen bekend als het Quintusbos, is een bijzonder en markant landgoed in het landschap van de Drentse Aa. Er is echter een teruggang waar te nemen in kwaliteit van het parklandschap van het landgoed. Staatsbosbeheer, eigenaar van het Quintusbos, heeft daarom met de andere eigenaren wonend op het landgoed, Stichting tot het behoud van Particuliere Historische Buitenplaatsen, Landschapsbeheer Groningen en de gemeente een plan opgesteld om de kwaliteit van het Quintusbos te verbeteren. Het plan past binnen de opgave uit het door de gemeente opgestelde landschapsuitvoeringsplan om de identiteit van de Drenste Aa te versterken.

Op de informatieavond willen de betrokken partijen u graag vertellen wat de plannen inhouden en wanneer de eerste werkzaamheden gaan starten. De informatieavond vindt plaats op woensdag 30 januari in de bibliotheek in 't Clockhuys, Brinkhorst 3 te Haren. De avond begint om 19.30 uur.