Gemeente Bedum


Commissaris van de Koningin Max van den Berg bezoekt Bedum

22 januari 2008
Commissaris van de Koningin, de heer Max van den Berg, brengt op woensdag 30 januari aanstaande een werkbezoek aan Bedum. Naast een kennismaking met het college van b. en w. van Bedum staan bezoeken aan de instelling voor mensen met een verstandelijk beperking s Heerenloo Opmaat en de zuivelfabriek van Friesland Foods op het programma. Het is het eerste officiële bezoek dat de commissaris aan Bedum brengt.

In het kennismakingsgesprek met het Bedumer college komen verschillende actuele onderwerpen aan de orde. B. en w. willen met de heer Van den Berg van gedachten wisselen over de mogelijkheid om voor de geplande reconstructie van de Stationsweg/Wilhelminalaan in Bedum in aanmerking te komen voor provinciale bijdragen. Verder zal worden gepraat over cofinanciering door de provincie van de plannen voor de versterking van het oude centrum van Bedum. Ook de voorgenomen herinrichting van het centrum van Onderdendam staat op de agenda. Het college brengt de gewenste verbetering van de ontsluiting van de Bedumer vestiging van Friesland Foods ook aan de orde. Dit bedrijf groeit in de nabije toekomst flink en om te voorkomen dat het vrachtverkeer van en naar het bedrijf door de centra van Bedum en Onderdendam moet, wil de gemeente een oost-west wegverbinding tussen de Eemshavenweg en het zogenaamde NWG-tracé dat gepland is tussen het Marnegebied/Winsum en de stad Groningen. Het gemeentebestuur verkeert in onzekerheid over de woningbouwcontingenten die de komende jaren door de provincie worden toegewezen. Daarnaast speelt de taakstelling op het gebied van woningbouw in het kader van de Regiovisie Groningen-Assen 2030. B. en w. hebben de commissaris verzocht in het overleg aan te geven op welke contingenten de gemeente de komende jaren kan rekenen.

Na afloop van het bezoek aan Friesland Foods staat een bijeenkomst voor de pers op het programma. Die heeft plaats in de raadzaal in het gemeentehuis.