Timmermans brengt werkbezoek aan Turkije

Staatssecretaris Timmermans (Europese Zaken) brengt op 30 en 31 januari een werkbezoek aan Istanbul en Ankara. Timmermans zal zich tijdens de tweedaagse reis op de hoogte stellen van de vorderingen die Turkije maakt op het gebied van de toetredingsagenda.

Op woensdag bezoekt Timmermans een tentoonstelling over 'leven in twee werelden' in het Istanbul Modern Museum. Daarna volgt een werklunch met vertegenwoordigers van het bedrijfsleven en werkgeversorganisaties, waarbij zal worden gesproken over het versterken van de handelsbetrekkingen tussen Turkije en Nederland. In de middag gaat Timmermans op de Bosporus Universiteit in discussie met studenten over de Turkse toenadering tot de EU. De rest van het programma in Istanbul staat in het teken van culturele betrekkingen tussen Turkije en Nederland.

Op donderdag is Timmermans in Ankara, waar hij onder andere een ontmoeting heeft met de Turkse minister van Buitenlandse Zaken, Ali Babacan. Onderwerp van dat gesprek zal zijn de politieke en economische hervormingen die in Turkije worden doorgevoerd in het kader van de onderhandelingen met de Europese Unie.


Noot voor de redacties (