Gemeente Deventer

vastgesteld

Ontwerpbestemmingsplan Colmschate-Zuid vastgesteld

De gemeente Deventer is bezig met het vernieuwen van alle bestemmingsplannen. Dit gebeurt wijk voor wijk. Burgemeester en wethouders hebben nu voor Colmschate-Zuid het ontwerpbestemmingsplan vastgesteld. Ze leggen de zienswijzen na de inzagetermijn aan de gemeenteraad voor, die het bestemmingsplan definitief vaststelt.

Het gebied Colmschate-Zuid bestaat globaal uit de woonwijken Colmschaterenk, Essenerveld, Het Bramelt, Het Roessink, Swormink, de bedrijventerreinen Handelspark en De Weteringen en sportpark Helios.

Inspraakreacties

Op het voorontwerpbestemmingsplan Colmschate-Zuid is een groot aantal inspraakreacties binnengekomen. Deze reacties hebben vooral betrekking op twee locaties: het gebied tussen de Anna Reynvaanstraat en de A1, en de Siemelinksweg.

Gebied tussen Anna Reynvaanstraat en de A1

In het nu geldende bestemmingsplan Swormink-Zuid heeft het gebied tussen de Anna Reynvaanstraat en de A1 de bestemming `groen'. Voor het gebied geldt een wijzigingsbevoegdheid naar sportvoorzieningen. Dit betekent dat een wijzigingsplan kan worden opgesteld om sportvoorzieningen te realiseren. De gemeente wil in de toekomst de mogelijkheid behouden sportvoorzieningen in het gebied te realiseren. De wijzigingsbevoegdheid uit het nu geldende bestemmingsplan blijft daarom gehandhaafd in het nieuwe bestemmingsplan.

Daarnaast is bij de gemeente een verzoek binnengekomen om op deze locatie een golfoefenbaan te mogen realiseren. Burgemeester en wethouders hebben in principe besloten hieraan medewerking te verlenen. Het plan moet echter nog worden uitgewerkt en officieel worden ingediend. Daarom heeft het college besloten in het nieuwe bestemmingsplan de mogelijkheid opgenomen de bestemming `groen' te wijzigen in `sport' en nog geen concrete bestemming / invulling aan het gebied te geven.

Voor het plan om een golfoefenbaan te mogen realiseren moet een afzonderlijke planologische procedure worden gevolgd. De inspraakreacties op het voorontwerpbestemmingsplan die betrekking hebben op de mogelijke komst van de golfoefenbaan worden in deze procedure meegenomen.

Siemelinksweg

Ten opzichte van het voorontwerpbestemmingsplan Colmschate-Zuid is het ontwerp voor de verdubbeling van de Siemelinksweg gewijzigd opgenomen in het ontwerpbestemmingsplan. De verdubbeling van de Siemelinksweg is een nieuwe ontwikkeling in het bestemmingsplan. Voor deze nieuwe ontwikkeling is een luchtkwaliteit- en geluidsonderzoek uitgevoerd. Uit deze onderzoeken is gebleken dat de geluidsbelasting niet zal toenemen en de luchtkwaliteit niet zal verslechteren.

Vooruitlopend op het ontwerpbestemmingsplan wordt binnenkort gestart met een vrijstellingsprocedure om de verdubbeling van de Siemelinksweg mogelijk te maken. Vooruitlopen op het bestemmingsplan is voor dit project wenselijk, omdat de gemeente zo spoedig mogelijk met de werkzaamheden wil beginnen. In het kader van de planologische procedure zal de gemeente belanghebbenden en belangstellenden nader informeren over het nieuwe ontwerp.

Inzagetermijn

Het ontwerpbestemmingsplan ligt vanaf 31 januari 2008 gedurende zes weken voor iedereen ter inzage bij Publiekszaken, Leeuwenbrug 85 en in het Gemeentelijk Informatiecentrum in de Openbare Bibliotheek, Brink 70. Tijdens de inzagetermijn is het mogelijk zienswijzen in te dienen bij de gemeenteraad.

Publicatiedatum: 30-1-2008
afbeelding Deventer stadswapen

© 2004 Gemeente Deventer Laatste wijziging dinsdag 29 januari 2008