Gemeente Oldenzaal


Inloopbijeenkomst gebied 9, Graven Es goed bezocht

gepubliceerd op : 29-1-2008

De uitgifte van bouwkavels in gebied 9 van de Graven Es is van start gegaan. Personen die voor een kavel op de wachtlijst staan, zijn inmiddels aangeschreven.

In deze nieuwe wijk krijgen kenmerkende natuur- en landschapswaarden een herkenbare plaats. Conform het bestemmingsplan kent de nieuwe wijk daarnaast beeldkwaliteitseisen waaraan de inrichting moet voldoen. 22 januari vond een inloopavond plaats voor (potentiële) kavelkopers. Deze werd goed bezocht. Reacties van de (potentiele) kopers op dit plan waren positief.

In gebied 9 van de Graven Es komen in totaal 103 kavels beschikbaar. Hieronder vallen twee kavels voor bedrijven en twee kavels die bestemd zijn voor ecologisch bouwen. De te bouwen woningen moeten voldoen aan de eisen die worden gesteld aan de beoogde beeldkwaliteit. Hierbij wordt gestreefd naar samenhang in het gebied, onder meer door het gebruik van natuurlijke materialen en gedifferentieerd kleurgebruik. Beplanting en verlichting van de wijk sluiten hierbij aan.

In de planopzet van de wijk wordt differentiatie tot stand gebracht door een variatie aan woontypes per straat. In principe is de bebouwingsdichtheid het grootst langs de randweg, naar het noordoosten toe neemt de dichtheid af. Met name aan de uiteinden van de bebouwingsstroken zullen meer gedetailleerde beeldkwaliteitseisen worden geformuleerd. Vanwege de veelheid aan voorschriften is aan potentiële kopers geadviseerd een architect in de arm te nemen.

Bezoekers laten zich informeren tijdens de informatiebijeenkomst