Politie Gelderland-Midden

Rivierenland

---

Beroving jongen (13) verzonnen

Publicatiedatum: 30-1-2008 9:27:59

DRIEL - De dertienjarige jongen die afgelopen zondagavond op de Dorpsstraat in Driel met geweld zou zijn beroofd van zijn mobiele telefoon blijkt dat verhaal te hebben verzonnen. De jongen heeft dat dinsdag tegenover de politie verklaard.

De zaak kwam aan het licht nadat een inwoner van Driel bij de politie meldde dat er vernielingen in zijn tuin waren aangericht. Daarbij trof hij ook een mobiele telefoon aan die van de dertienjarige jongen bleek te zijn. De knaap bekende daarop zijn telefoon inderdaad verloren te zijn toen hij in de tuin was. Uit vrees voor de gevolgen diste hij het verhaal van de beroving op, aldus zijn verklaring. De jongen is na verhoor weer aan zijn ouders overgedragen en heeft zijn excuses aangeboden.
(08-013432)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

West-Veluwe Vallei

---

Fietser gewond na aanrijding met touringcar

Publicatiedatum: 30-1-2008 9:54:54

EDE - Een 24-jarige fietser uit Ede is woensdagochtend in zijn woonplaats gewond geraakt nadat hij betrokken was geraakt bij een aanrijding met een touringcar. Het slachtoffer had vermoedelijk heupletsel en is naar het ziekenhuis gebracht. De aanrijding gebeurde even na half acht op de kruising van de Galvanistraat met de Niels Bohrstraat. De chauffeur van de touringcar, een 54-jarige stadgenoot van het slachtoffer, was met de schrik vrij gekomen. Beiden waren met elkaar in botsing gekomen bij het oprijden van de kruising. De precieze toedracht is echter nog onduidelijk en wordt nader door de politie onderzocht.
(08-014465)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Wageninger thuis aangehouden na ruzie

Publicatiedatum: 30-1-2008 9:54:09

WAGENINGEN - De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een 47-jarige Wageninger in zijn woning aangehouden. De vrouw van de man had kort daarvoor de politie gewaarschuwd nadat haar man kennelijk dronken thuis was gekomen. Vervolgens zou de man met huisraad hebben gegooid. Toen agenten poolshoogte kwamen nemen schold de Wageninger de agenten uit en zou zijn vrouw te lijf hebben willen gaan. Daarop grepen de agenten in en namen de Wageninger mee naar het politiebureau waar hij werd ingesloten.
(08-014447)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Edenaar aangehouden na verkeersruzie

Publicatiedatum: 30-1-2008 9:53:30

EDE - Een 33-jarige Edenaar is dinsdagochtend door de politie in zijn woonplaats aangehouden na een verkeersruzie op straat. De Edenaar zou het rond kwart over elf op de Telefoonweg aan de stok hebben gekregen met een 54-jarige automobilist uit Arnhem nadat er bijna een aanrijding tussen hen zou hebben plaatsgevonden. Na een scheldpartij over en weer zou de Edenaar de Arnhemmer in het gezicht hebben gespuugd. Beiden togen vervolgens naar het politiebureau om hun verhaal te doen. De Arnhemmer deed aangifte van belediging waarop de Edenaar werd aangehouden. Deze laatste ontkende die aantijging. De man is na verhoor in afwachting van een beslissing van justitie vrijgelaten.
(08-013996)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053