Diverse bekeuringen tijdens politiecontroles

Warnsveld , 30-01-2008 o De politie heeft dinsdag 29 januari tijdens twee grootscheepse verkeerscontroles in Warnsveld en directe omgeving ondanks de politieacties voor een betere CAO diverse bestuurders bekeurd.

Veel bestuurders zijn blij dat ze er deze dagen met een waarschuwing vanaf komen. Toch hoopt de politie dat de waarschuwing blijft hangen, want op enig moment gaat er weer voor bekeurd worden. Dinsdagochtend werden vooral de scholieren op hun rijgedrag gecontroleerd en dat bleek nodig. Diverse jongeren bleken met drie of meer naast elkaar te rijden of reden tegen het verkeer in. Zij zijn op hun verkeersgevaarlijk rijgedrag gewezen.

Op de Kerkhofweg en de Rijksstraatweg werd de snelheid gemeten en een groot aantal bestuurders reed te hard. Twaalf bestuurders krijgen binnenkort een schikkingsvoorstel thuis gestuurd omdat zij harder dan 50 hebben gereden. De hoogst gemeten snelheid was 74 km per uur.

Ook werden bromfietsen op hun rijgedrag gecontroleerd en er waren er twaalf opgevoerd. Twee bestuurders kregen gezien de overtreding een bekeuring. Bij de plaatselijke scholen moest de politie ook enkele ouders waarschuwen. Of ze zaten zelf niet in de gordel of hun kind werd niet op een veilige manier vervoerd.

De controle ging in de avond door en hiervoor werden bij de Draaiomsdreef/Lage Weide tientallen bestuurder naar de controleplaats verwezen. Op de Rijksstraatweg was een controleplek en hier werd ook de snelheid van passerende voertuigen gemeten.. Het aantal overtredingen bedroeg 110 en in het kader van de CAO perikelen werd hiervoor gewaar-schuwd. Wel krijgen 21 hardrijders een bekeuring thuis gestuurd. Naast de verkeerscontroles werden ook nog diverse hangplekken bezocht, waarbij duidelijke afspraken met de jongeren zijn gemaakt.