Gemeente Bolsward


Nieuws
30-01-08

Minder ganzen rond Eekwerdlaan

Ganzen Eekwerdlaan 1.JPG
Gistermiddag, dinsdag 29 januari, zijn acht ganzen door ganzenexpert de heer Hof van Hofganzen uit Coevorden uit de groep rond de Eekwerdlaan gehaald.

Van de totaal negentien ganzen worden acht ganzen overgeplaatst naar ganzenopvangcentrum "Stichting Akka's Ganzenparadijs". Hier kunnen deze ganzen aansterken, zodat zij later wellicht op een boerenerf geplaatst kunnen worden.

In eerdere berichtgeving hebben wij bekend gemaakt dat Hofganzen de hele groep ganzen zou weghalen, omdat dit beter zou zijn voor de ganzen. Voor deze groep zou een nieuwe groep gezonde ganzen in plaats komen.

De heer Hof heeft maandag 28 januari de groep ganzen rond de Eekwerdlaan nogmaals aandachtig geobserveerd. Zijn conclusie was dat het weghalen van een bepaald deel van de groep geen problemen oplevert voor de overgebleven ganzen.

Dinsdag, 29 januari, zijn acht ganzen uit de groep gehaald. De overgebleven groep ganzen moet voor minder overlast zorgen. Met behulp van diervriendelijk nestbeheer wordt gezorgd dat de groep niet verder zal groeien.