Persberichten Rijn & Venen, 10.15 uur

Utrecht, 30-01-2008

Kat gewond door kogeltje

ABCOUDE De politie onderzoekt het beschieten van een kat met een luchtdrukwapen op het Gein zuid. De kat raakte hierdoor gewond aan haar voorpoot. Na onderzoek in een dierenkliniek bleek dat er in de voorpoot een kogeltje zat die verwijderd moest worden.

De 25-jarige eigenares vermoedt dat haar kat op zondag 27 januari tussen 14.00 en 17.0 uur is beschoten en heeft aangifte gedaan. Het Gein zuid is een geliefde route voor hardlopers en recreatiefietsers en de politie hoopt dat er mogelijke getuige(n) zijn van het schietincident. Zij kunnen contact opnemen met de politie Abcoude, telefoon 0900-8844.

Ramkraak

MAARSSEN Een snackbar aan het Harmonieplein is in de nacht van maandag op dinsdag doelwit geweest van een ramkraak. Omstreeks 03.20 uur ramden inzittenden van een vermoedelijk donkerblauwe stationwagon de voorgevel van het pand. De ramkrakers maakten een jukebox buit en legden het apparaat in de achterbak. Toen de auto weer wegreed, hing de jukebox nog half uit de auto. De politie heeft een onderzoek ingesteld en is onder meer op zoek naar getuigen. Aan hen wordt verzocht contact op te nemen met de politie van het district Rijn & Venen, via tel: 0900-8844. Anoniem kunt u bellen met M: 0800-7000.

Aanhouding vanwege aanhouding

OUDEWATER Een 46-jarige man uit Oudewater is dinsdag in de Wijngaardstraat aangehouden omdat hij agenten bij een aanhouding van een vriendin belemmerde. De vriendin van de man, een 43-jarige plaatsgenote, werd verdacht van winkeldiefstal bij een winkel aan het Joostenplein. Toen agenten haar mee wilden nemen naar het politiebureau, bemoeide de 46-jarige man zich ermee. Hij werd zo vervelend, dat de agenten ook hem widen aanhouden. Omdat de man verzet bleef plegen, is tegen hem pepperspray gebruikt. Dit hielp; de man is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau.

Snelheidscontrole

KAMERIK Op de Provinciale weg N212 heeft de politie dinsdag een snelheidscontrole gehouden. In totaal passeerden tussen 18.45 en 21.15 uur 799 voertuigen de radar en werden 149 overtreders geflitst. De bestuurder met de meeste haast reed 131 km/uur, daar waar 80 maximaal is toegestaan.

Man valt door dak

MIJDRECHT In de Midrethstraat is dinsdag een man door het dak van een woning gevallen. Hij raakte niet gewond en maakte zich uit de voeten. De bewoner doet aangifte van vernieling.

Omstreeks 21.10 uur kreeg de politie een melding van een getuige die gezien had dat een man door een dak was gevallen en daarna verder was gelopen richting het centrum van Mijdrecht. Agenten kwamen ter plaatse en hoorden het verhaal aan. Een getuige vertelde dat de man door andere mannen achtervolgd werd, via een dak van een woning in de straat probeerde te vluchten, maar daar doorheen zakte. De bewoner van het betreffende pand heeft aangifte van vernieling van het dak gedaan. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Controle blauwe zone

MIJDRECHT Op verschillende plaatsen in Mijdrecht (Bozenhove, Passage, Kerkstraat, Burg. Haitsmaplein, Helmstraat, Croonstadtlaan) heeft de politie dinsdag een controle in de blauwe parkeerzone gehouden. Dertien automobilisten hadden hun parkeerschijf laten verlopen en veertien bestuurders hadden helemaal geen schijf achter de ruit.

Aangehouden na melding verdachte situatie

MIJDRECHT Een 16-jarige jongen uit Mijdrecht is dinsdag 30 januari aangehouden omdat hij inbrekerswerktuig op zak had en opvallende veel interesse had getoond in geparkeerde autos. De politie kreeg om 19.10 uur een melding dat een jongen in de omgeving van de Ruweelstraat in autos aan het kijken was. Agenten gingen op zoek naar de jongen en zagen hem lopen op de G. van Stoutenborchtstraat. Een agent volgde hem een tijdje en hield hem toen staande. Omdat de jongen loog over waar hij vandaan was gekomen, fouilleerde de agenten hem. Er kwam een schroevendraaier tevoorschijn. Hij is aangehouden.