Gemeente Brunssum

Openbare bekendmakingen deze week (30 januari - 5 februari 2008)

De wettelijk verplichte mededelingen die de gemeente elk week publiceert op de gemeentepagina's in Parelnieuws.

Wilt u oudere bekendmakingen raadplegen, ga dan naar het archief.
---

bouwvergunningen

Aanvraag reguliere bouwvergunning / lichte bouwvergunning / aanvraag sloopvergunning

Burgemeester en wethouders van Brunssum maken bekend dat de navolgende

aanvragen om reguliere bouwvergunning zijn ontvangen:


- voor het geheel veranderen van 1 bovenwoning tot 2 bovenwoningen op het perceel Rumpenerstraat 57 en 57a (datum indiening: 14-01-2008);


- voor het geheel veranderen van de stallingsruimte op het perceel Dr. L. Th. Wietenstraat 10 (datum indiening: 14-01-2008);

aanvragen om lichte bouwvergunning zijn ontvangen:


- voor het gedeeltelijk veranderen van het woonhuis op het perceel Hazenkampstraat 106 (datum indiening: 18-01-2008);


- voor het veranderen/vergroten van het woonhuis op het perceel Loogstraat 31 (datum indiening: 21-01-2008);


- voor het gedeeltelijk plaatsen van een directiekeet, schaftwagen en bouwhekken op het perceel Rembrandtstraat t.o. nummer 3 en 5 (datum indiening: 16-01-2008);


- voor het geheel plaatsen van een terrasoverkapping op het perceel Willibrordusstraat 9 (datum indiening: 21-01-2008);

aanvragen om sloopvergunning zijn ontvangen:


- voor het slopen van een bijbouw en diverse gevels van het winkelcentrum Brunssum-Noord (datum indiening: 22-01-2008);

Zij die de betreffende aanvragen wensen in te zien kunnen hiertoe telefonisch een afspraak maken. U kunt daarvoor bellen met het loket Vergunningen, telefoon (045) 527 86 60.

Brunssum, 30 januari 2008

Het college van Burgemeester en Wethouders van Brunssum
---

bouwvergunningen

Verleende bouwvergunning

Burgemeester en wethouders van Brunssum maken bekend dat de navolgende

reguliere bouwvergunning is verleend:


- voor het gedeeltelijk veranderen van een bedrijfspand op het perceel Haefland 7

(verzonden 16-01-2008);

Ingevolge de Algemene wet bestuursrecht kan iedere belanghebbende binnen 6 weken na de datum van verzending van dit besluit hiertegen een bezwaarschrift indienen bij het college van Burgemeester en Wethouders. Hoe u verder bezwaar kunt maken, leest u in `Hoe maakt u bezwaar?'.

Let op: de aanvang van de bezwaartermijn is niet de datum waarop deze openbare bekendmaking plaatsvindt, maar de datum waarop de verleende vergunning bekend is gemaakt aan de aanvrager (verzonden datum).

De stukken liggen vanaf de verzonden datum zes weken ter inzage in de gemeentewinkel, loket Vergunningen (Lindeplein 1). U kunt hier terecht van maandag tot en met vrijdag van 8.30 - 12.30 uur en woensdagmiddag van 13.30 - 17.00 uur. Voor informatie: loket Vergunningen, telefoon (045) 527 86 60.

Brunssum, 30 januari 2008.

Het college van Burgemeester en Wethouders van Brunssum
---

bouwvergunningen

Verzoek om vrijstelling

Het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Brunssum maakt bekend dat de navolgende aanvraag bouwvergunning is ontvangen van:

Weller voor het oprichten van 19 gestapelde zorgwoningen aan de Brigidastraat alhier.

Daar voornoemd bouwwerk in strijd is met het desbetreffende vigerende bestemmingsplan kan slechts een bouwvergunning worden verleend nadat het college van Burgemeester en Wethouders ingevolge artikel 19 tweede lid van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling heeft verleend.

Voornoemde aanvraag zal met ingang van 31 januari 2008 gedurende zes weken in de Gemeentewinkel, loket vergunningen, Lindeplein 1, voor eenieder ter inzage liggen.

Gedurende deze termijn kunnen eventuele zienswijzen tegen het bouwplan schriftelijk dan wel mondeling bij het college van Burgemeester en Wethouders worden ingediend.

De voorkeur gaat uit naar het schriftelijk indienen van zienswijzen. Degene die mondeling zienswijzen naar voren brengt kan daartoe tijdens de openingstijden, contact opnemen met de medewerkers van het loket vergunningen.. De behandelend ambtenaar neemt vervolgens contact op met degene die mondeling zienswijzen naar voren wilt brengen. Voor informatie: loket Vergunningen, telefoon (045) 527 86 60.

Brunssum, 30 januari 2008

Het college van Burgemeester en Wethouders van Brunssum
---

kapvergunning

Verleende kapvergunningen

Burgemeester en wethouders van Brunssum maken bekend dat de navolgende kapvergunningen zijn verleend aan:


- T.N. Hosters-Liem, Schuttekampweg 9, voor 1 den;


- D.A.F. Peeters, Willibrordusstraat 3, voor 1 berk,


- Weller Wonen, p/a. Keizerstraat 18, voor 1 esdoorn;


- Weller Wonen, Ridder Hoenstraat 16, voor 1 berken en 1 denneboom;


- H.J. Oosting, Ridder Bexstraat 34, voor 1 esdoorn;


- R.P.M. van Forst, Tollisstraat 17, voor 1 denneboom;


- Emma III vof, bouwplan Emma III, voor 14 bomen en 41 are struweel;

Ingevolge de Algemene wet bestuursrecht kan iedere belanghebbende binnen 6 weken na de datum van verzending van dit besluit hiertegen een bezwaarschrift indienen bij het college van Burgemeester en Wethouders. Hoe u verder bezwaar kunt maken, leest u in `Hoe maakt u bezwaar?'.

Brunssum, 30 januari 2008.

Het college van Burgemeester en Wethouders van Brunssum,

krachtens mandaat,

Teamleider Civiele Techniek / Dienst Projecten,

ing. P.H. Bartels

---

besluiten awb

Verkeersmaatregelen Langeberg Noord-Oost

De gemeente heeft besloten om in Langeberg Noord-Oost een parkeerverbodzone in te stellen. Dit houdt in dat in de hele wijk alleen in de aangelegde parkeervakken geparkeerd mag worden. Tevens heeft de gemeente besloten om de Pelgrimsweg in te richten als eenrichtingsweg. Tegen deze besluiten kunt u bezwaar maken.

De parkeerverbodzone gaat gelden in de straten Venweg, Pelgrimsweg, Terborchstraat, van Ruysdaelstraat, van Goyenstraat, en Carel Fabritiusstraat. De parkeerverbodzone wordt van kracht na de herinrichting van de genoemde wegen, die voorzien is voor de periode juni 2008-maart 2009. Tijdens deze herinrichting zullen parkeervakken worden aangelegd (voor meer informatie over de renovatie zie het artikel `Herinrichting Langeberg Noord-Oost' elders op deze pagina). Overigens blijft in de genoemde straten de huidige 30-kilometer zone na de herinrichting gehandhaafd.

Het besluit om de Pelgrimsweg in te richten als eenrichtingsweg is genomen in overleg met de bewoners. De rijrichting wordt Venweg richting Rembrandtstraat.

Alle voorgaande verkeersbesluiten voor de wijk Langeberg Noord-Oost met betrekking tot het bovenstaande komen hiermee te vervallen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de gemeente Brunssum, de heer G. Veltrop, telefoon 045 527 86 23.

Bezwaar

Ingevolge de Algemene wet bestuursrecht kan iedere belanghebbende binnen 6 weken na de datum van publicatie van dit besluit hiertegen een bezwaarschrift indienen bij het college van Burgemeester en Wethouders. Hoe u verder bezwaar kunt maken, leest u in `Hoe maakt u bezwaar?'.

Brunssum, 30 januari 2008.


---