Deelgemeente Kralingen-Crooswijk Rotterdam

Kunstwerken De Waaier onthuld

Leerlingen van de basisschool De Waaier in Crooswijk onthulden vorige week samen met docente Marianne Prins een aantal kunstwerken die de leerlingen maakten tijdens het verhuisproject.

De leerlingen verhuisden vorig jaar van de inmiddels gesloopte school aan de 2e Reserve Boezemstraat naar de tijdelijke locatie aan de Rusthoflaan.

Video tijdelijke school

Voorafgaand aan de onthulling van de kunstwerken bekeken de leerlingen de door henzelf gemaakte video van de verhuizing van de oude naar de tijdelijke school. Dit project wordt begeleid door Wijk TV. De beeldende kunstenaars Willem van Hest en Ron Blom hebben tijdens de lessen samen met de kinderen enkele kunstwerken gemaakt, waarop de leerlingen de leukste dingen van de school hadden geschilderd. De speelplaats en de computer scoorden daarbij het hoogst. De kunstwerken sieren nu het plafond van de tijdelijke school. In 2009 verhuist de school naar de nieuwe Brede School, die gebouwd wordt aan het Paradijsplein in Nieuw Crooswijk. Eind maart gaat de eerste paal voor deze nieuwbouw feestelijk in de grond.