Deelgemeente Kralingen-Crooswijk Rotterdam

Aanhoudingen dankzij alert handelen buurtbewoners

Afgelopen weekend heeft de politie twee aanhoudingen verricht dankzij alert handelen van omstanders uit Kralingen-Crooswijk.


* In de nacht van vrijdag op zaterdag hielden politieagenten vijf jongens aan in de leeftijd van vijftien en zestien jaar. Zij worden ervan verdacht een buschauffeuse aan het Oostplein te hebben bedreigd. Door intimidatie probeerden zij geld afhandig te maken van de vrouw. Dit lukte niet waarop de vrouw de politie waarschuwde. De desbetreffende groep is rond half tien aangehouden op de Goudsesingel. Eén van de jongens overhandigde geen identiteitsbewijs waarop hij werd aangehouden. Hierop volgde een confrontatie tussen de vijf jongens en de politieagenten. Toen één van de verdachten probeerden te vluchten overhandigde een omstander een fiets aan een politieagent waardoor de 15-jarige verdachte kon worden aangehouden. De verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau en ingesloten in afwachting van het onderzoek.

* Politieagenten hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag vijf jongens aangehouden op verdenking van poging tot inbraak. Het vijftal wordt ervan verdacht in te willen breken in een snackbar aan het Langepad. Alerte voorbijgangers vertrouwden het niet en waarschuwden vervolgens de politie. Bij aankomst van de politie bleek dat de jongens al één rolluik hadden geforceerd. Hierop werden ze aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Tijdens de fouillering zijn er inbrekerswerktuigen, twee messen en wiet aangetroffen.