Politie Groningen

Woensdag 30 januari 2008

Provincie Groningen, 30-01-2008

Groningen: winkeldieven aangehouden

De politie heeft dinsdagmiddag een man (46) en een vrouw (40) aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. Een getuige had gezien dat beide Stadjers goederen wegnamen uit een winkel aan de Tussen de Markten. Agenten konden beide personen aanhouden. Zij hadden tassen bij zich met goederen die van diefstal afkomstig waren. In hun auto vond de politie meerdere nieuwe schoenen. Onderzocht wordt of ook deze van diefstal afkomstig zijn. Alle goederen zijn in beslag genomen.

Groningen: taxichauffeur in overtreding

Een 24-jarige taxichauffeur uit Uithuizen is dinsdagmiddag aangehouden op de Van Swietenlaan in Gronignen. Bij controle bleek de man niet in het bezit van een geldige chauffeurspas. Hiervoor krijgen de man en zijn werkgever een bekeuring. Bovendien had hij geen juiste registratie van zijn arbeidstijd bijgehouden. Ook hiervoor is hij bekeurd. De chauffeur moest zijn werkzaamheden direct stoppen.

Groningen: verkeersovertreder moet openstaande boetes betalen

Een 32-jarige automobilist is dinsdagmiddag na een verkeersovertreding staande gehouden. De Stadjer haalde op de Tromsingel in zijn woonplaats een vrachtwagen in over de doorgetrokken streep. Bovendien droeg hij geen gordel. Bij controle bleek de man nog diverse boetes open te hebben staan. Hij is meegegaan naar het bureau om de openstaande boetes te betalen.

Noordbroek: rijbewijs ingevorderd

De politie heeft dinsdagmiddag het rijbewijs ingevorderd van een 36-jarige automobilist uit Zwolle. De man reed met een snelheid van 160 km/uur over de N33 bij Noordbroek. De maximum toegestane snelheid is daar 100 km/uur. Hierop moest de man zijn rijbewijs inleveren. De politie maakt proces-verbaal op.

Grijpskerk: jongens zagen haag om

De politie heeft vier inwoners van Grijpskerk (15 t/m 17 jaar) verhoord voor vernieling van een haag op oudejaarsavond. De jongens stoorden zich aan de tuin in de Dr. S.K. de Waardlaan en besloten daar op 31 december jongstleden iets aan te doen. s Avonds ging het viertal op pad met zagen om de tuin onder handen te nemen. De haag werd over een lengte van ruim 30 meter onder handen genomen en deels afgezaagd. De jongens verklaarden verantwoordelijk te zijn en worden doorgestuurd naar HALT.

Hoogezand: motorrijder breekt arm

Een 39-jarige motorrijder uit Hoogezand ging dinsdagmiddag op de A. Kuypersingel in zijn woonplaats onderuit. De man liep daarbij een gebroken arm op en werd per ambulance naar een ziekenhuis gebracht. Het is nog onduidelijk waardoor de motorrijder tegen het wegdek was gesmakt.

Delfzijl: vrouw gewond door roof

Bij een tasjesroof aan de Menno van Coehoornsingel in Delfzijl raakte dinsdagavond een 51-jarige inwoonster van Nieuwolda gewond. De vrouw werd omstreeks half acht vlakbij haar geparkeerde auto geconfronteerd met een fietser die haar tas probeerde af te pakken. Dit lukte in eerste instantie niet waarna de man het slachtoffer tegen de grond smeet. Hij ging er vervolgens met de tas vandoor. Het slachtoffer bleek bij onderzoek in een ziekenhuis haar heup te hebben gebroken. De politie is onder meer met een buurtonderzoek begonnen. De overvaller zou een donker gekleurde man zijn, getooid met een muts en een donkere, smoezelige jas dragend. Mensen die iets over het incident of over de identiteit van de verdachte kunnen zeggen, worden verzocht contact op te nemen met Regiopolitie Groningen, via het landelijke telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Winschoten: winkeldief achterhaald

Een voorbijganger meldde de politie dinsdagmiddag dat een man in het Sterrebos in Winschoten diverse goederen in een rugtas aan het overladen was. Agenten zagen de persoon in kwestie later bij het NS-station. Met zijn instemming werd de rugzak geopend waar diverse toiletartikelen in bleken te zitten. De man, een 43-jarige inwoner van Stadskanaal, gaf prompt toe dat hij de producten had gestolen. De verdachte, een veelpleger, is in verzekering gesteld.

Winschoten: inbreker overlopen

Bij een electronicazaak aan de Venne in Winschoten werd dinsdagavond een inbreker overlopen. Twee medewerkers van het bedrijf zagen omstreeks half elf een onbekende aan de achterkant van de zaak. Toen zij een deur openden, rende de onbekende er vandoor. Bij nader onderzoek bleek dat van een opslagruimte deuren waren geforceerd en diverse spullen al klaar stonden om mee te nemen. De politie stelt een onderzoek in.

Nuis: onder invloed achter stuur

Een 28-jarige automobilist uit Surhuisterveen trok door zijn hoge snelheid dinsdagnacht op de autosnelweg A7 ter hoogte van Nuis de aandacht van een surveillance-eenheid van de politie. Bij controle bleek dat de man met bijna 1,5 promille alcohol veel te diep in het glaasje had gekeken. Tegen hem is proces verbaal opgemaakt.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft dinsdag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Groningen, Europaweg: aantal geregistreerde voertuigen: 1398, aantal overtredingen: 87, hoogst gemeten snelheid: 99 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70km/uur.

Onderdendam, Bedumerweg: aantal geregistreerde voertuigen: 457, aantal overtredingen: 16, hoogst gemeten snelheid: 73 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Roodeschool, Hooilandseweg: aantal geregistreerde voertuigen: 730, aantal overtredingen: 42, hoogst gemeten snelheid: 76 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.