Politie Haaglanden

Persberichten 30 januari

Haaglanden, 30-01-2008

Wie niet horen wil
Den Haag Een 27-jarige man uit Zaandam zal zich in het vervolg wel twee keer bedenken voor hij het advies van de politie in de wind slaat. Politieagenten zagen de man dinsdagavond omstreeks half elf in de Waldorpstraat naast zijn auto staan met zijn broek open en een plas voor zijn voeten. De man verklaarde dat hij nodig moest plassen, omdat hij alcohol had gedronken. De agenten noteerden daarop de gegevens van de man en gaven hem aan bekeuring. Bovendien gaven ze de man het advies mee om niet in zijn auto te gaan rijden. De man beloofde dat hij een vriend zou bellen, maar even later zagen de agenten de 27-jarige toch in zijn auto door de buurt rijden. Daarop werd hij aangehouden. Het resultaat van de blaastest is niet bekend, maar de man had in elk geval meer gedronken dan is toegestaan.

Wonderbaarlijke verjonging
Den Haag Een 29-jarige man uit Amsterdam, die werd betrapt op het rijden zonder rijbewijs werd dinsdagnacht in een paar minuten tijd maar liefst acht jaar jonger. Politieagenten zagen de man omstreeks half vier in een bestelbus over de Genestetlaan rijden. Zij besloten de man te controleren, maar hij had geen papieren bij zich. De man vertelde vervolgens aan de agenten dat hij geboren was op 29 december 1981. Omdat de agenten de zaak niet helemaal vertrouwden, namen zij de man mee naar het bureau waar ze hem nogmaals naar zijn naam en geboortedatum vroegen. Die bleek plotseling veranderd in 29 mei 1989. Uiteindelijk bleek de man een 29-jarige Amsterdammer te zijn die geen rijbewijs heeft. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Spugen en schoppen naar politie
Den Haag Een 16-jarig meisje uit Rijswijk is dinsdagmorgen omstreeks kwart over tien aangehouden, omdat zij politieagenten probeerde te schoppen en bespuugde. Het meisje zat als passagier op een bromfiets. De bestuurder van de bromfiets werd op de Moerweg ter controle langs de kant gezet. De 16-jarige was het daarmee duidelijk niet eens en probeerde de politieagenten te schoppen. Daarna spuugde zij een van hen in het gezicht. De 16-jarige krijgt vandaag een dagvaarding uitgereikt.

Scooterrijder en jongen op skeelers botsen
Den Haag Bij een aanrijding tussen een 16-jarige scooterrijder en een 10-jarige jongen op skeelers op de Steentijdsingel zijn beiden lichtgewond geraakt. De twee konden elkaar omstreeks vier uur s middags niet meer ontwijken. De twee moesten zich onder doktersbehandeling laten stellen.

Agenten bijna onder invloed
Den Haag De dranklucht die een 30-jarige Joegoslaaf dinsdagnacht tijdens een controle door de politie verspreidde, deed de betrokken agenten steil achterover slaan. De agenten zagen de man omstreeks twee uur over de Rotterdamseweg slingeren en lieten hem stoppen voor een blaastest. Toen de agenten de man aanspraken raakten wij zowaar bijna zelf onder invloed aldus hun mutatie over de controle. Uiteindelijk bleek de man ruim 800 ugl te blazen. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille). De man ging met een tijdelijk rijverbod en een proces-verbaal naar huis. Hij moest zijn rijbewijs inleveren en kreeg een proces-verbaal.

Lastige ex gezocht
Den Haag Een 29-jarige Hagenaar mishandelde dinsdag 29 januari rond 21.00 uur zijn ex-vriendin in een woning aan de Newtonstraat. Toen de politieagenten de melding kregen, was de verdachte vertrokken. Aan de hand van het signalement kwamen de agenten erachter dat het ging om een man die zij nog zochten. De verdachte stond gesignaleerd, omdat hij in november 2007 tijdens een verkeerscontrole met zijn auto op een politieagent in reed. Hij had toen zijn auto verlaten en was er te voet vandoor gegaan. Deze keer kon hij niet ontkomen. De agenten hielden hem na een korte zoektocht aan in een café op de Grote Markt.

Dan maar zonder stuur
Den Haag Op camerabeelden was 30 januari om 01.40 uur te zien dat een man op de Grote Marktstraat een stuur van een fiets afhaalde en probeerde dit stuur op zijn eigen fiets te monteren. Dit lukte niet omdat de remkabels nog aan de oorspronkelijke fiets vastzaten. De man staakte zijn poging en zette het stuur weer terug. Agenten die de melding kregen troffen de man lopend aan op de Wagenstraat met een fiets zonder stuur. De agenten spraken de man aan. Hij verklaarde dat hij het stuur op zijn eigen fiets wilde plaatsen maar dat dit niet lukte. Ook kon de 32-jarige man uit Den Haag zich niet legitimeren. Hij moest mee naar het bureau en kreeg een proces-verbaal.

Bejaarde man op straat beroofd, politie zoekt getuigen Leidschendam Een 79-jarige Leidschendammer is op dinsdag 29 januari omstreeks 11.30 uur op het Duivenvoorde van zijn geld beroofd. De man wilde een brief posten, toen hij werd aangesproken door een jongeman. Deze persoon was aanvankelijk heel behulpzaam. Hij postte de brief voor de bejaarde man en vroeg vervolgens om wisselgeld om te kunnen bellen. Toen de Leidschendammer zijn portemonnee pakte, griste de jongeman daar het geld uit. Hij gaf de man een slag in het gelaat en ging er vervolgens te voet vandoor. De politie roept getuigen van deze laffe straatroof op zich te melden via het telefoonnummer 0900-8844. Anoniem bellen kan ook via de M-lijn 0800-7000.

Goochelaar aangehouden
Leidschendam Beveiligingsmedewerkers van het winkelcentrum Leidsenhage betrapten op dinsdag 29 januari om 14.10 uur op heterdaad een 45-jarige Haagse winkeldief. De man had vanuit een warenhuis een hoofdtelefoon gestolen. Toen ze hem voor dit feit aanhielden, bleek dat de Hagenaar een goocheltruc had uitgehaald.Hij bleek namelijk ook nog in het bezit te zijn van twee dvd spelers, die bij controle uit de schappen van het warenhuis bleken te zijn weggenomen. De politie heeft de goederen in beslag genomen en proces-verbaal tegen de Haagse winkeldief opgemaakt.

Slingerend op weg
Wassenaar Politieagenten zagen 29 januari om 19.55 uur een automobilist nogal slingerend rijden op de Rijksstraatweg. De 36-jarige man uit Den Haag reed onder invloed en moest blazen. De Hagenaar blies 475 ugl. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille). De man ging met een tijdelijk rijverbod en een proces-verbaal naar huis.

Politie zoekt slachtoffer straatroof
Den Haag - De politie hield dinsdag 29 januari om 10.10 uur een 39-jarige man uit Den Haag aan die even tevoren een straatroof pleegde op de Stationsweg.
Uit onderzoek bleek dat de aangehouden verdachte zich kort hiervoor mogelijke schuldig heeft gemaakt aan een andere straatroof op de Stationsweg.
Het slachtoffer, een vrouw op de fiets, is een drogisterij aan de Stationsweg ingelopen en heeft daar om hulp gevraagd. De recherche van Bureau Hoefkade wil graag in contact komen met deze vrouw (via 0900-8844).

Irritant gedrag, vernielingen en winkeldiefstallen door zeer jonge daders, politie zoekt getuigen
Rijswijk De politie in Rijswijk heeft vijf jongens aangehouden die ervan verdacht worden kinderen in de leeftijd van 8 tot 11 jaar mishandeld te hebben. Tijdens de verhoren bleek dat de jongens de afgelopen maanden meerdere strafbare feiten hebben gepleegd. Zo hebben de jongens een lesauto vernield door er boom- takken tegenaan te gooien.
Op het Pyramideplein vernielden zij meerdere fietsen door er bovenop te gaan staan en gooiden zij een bierfles en een fles gevuld met zand naar iemand die in een tuin aan het werk was en een opmerking maakte over het taalgebruik van de jongens. Ook hebben zij de afgelopen maanden meerdere winkeldiefstallen gepleegd. De politie is op zoek naar getuigen en aangevers van diverse strafbare feiten waar deze zeer jonge daders (12 en 13 jaar) bij betrokken zijn geweest. Met name de instructeur van de lesauto en de man die bekogeld is met een fles worden verzocht contact op te nemen met de recherche van Bureau Rijswijk via 0900-8844. Liever anoniem, dan via M 0800-7000.

Alsnog boetes betalen
Naaldwijk (Westland) - Een 30-jarige man uit Naaldwijk moest gisteren alsnog zijn openstaande bekeuringen betalen. Politieagenten gingen bij de man langs en hij moest in totaal 825,91 euro voldoen.