Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap

2070810050

Vragen van het lid Van Vroonhoven-Kok (CDA) aan de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap over de projectleider/voorzitter van de Raad van Toezicht van het nieuwe Nationaal Historisch Museum (ingezonden 29 januari 2008)


1
Kunt u aangeven aan welk profiel de door u te benoemen projectleider/voorzitter van de Raad van Toezicht van het nieuwe Nationaal Historisch Museum zou moeten voldoen? In hoeverre sluit deze profielschets aan bij de uitdrukkelijke wens om het museum geen `Haags' museum te laten zijn, maar een museum van en voor het veld en het volk?


2
In hoeverre voldoet uw uiteindelijke keuze aan de profielschets en aan de wens om het nieuwe museum aan bovengenoemde eisen te laten voldoen?


3
Heeft bij deze benoeming ook de borging van de integriteit meegespeeld, in die zin dat rekening gehouden is met het feit dat de projectleider/voorzitter van de Raad van Toezicht gaat optreden als uw opdrachtnemer en dat het de voorkeur verdient dat deze persoon vanuit zijn huidige positie op een redelijke afstand van u staat? Zo ja, op welke wijze?


4
Kunt u bovenstaande vragen vóór donderdag 31 januari aanstaande beantwoorden?

Historisch