Gemeente Lelystad

Zelfbouw door starters in Lelystad Haven

Op de Lemmerstraat krijgt een groep van starters op de woningmarkt de ruimte. Het college heeft besloten de Lemmerstraat aan te wijzen voor zelfbouw door starters. De locatie biedt plaats voor ongeveer twaalf starterswoningen. De starters gaan daar zelf aan de slag met het laten ontwerpen en bouwen van een huis. Hoe de huizen eruit gaan zien is dan ook nog niet bekend. Het kunnen zowel grondgebonden woningen worden als appartementen. De starters gaan in de vorm van collectief particulier opdrachtgeverschap zelf bepalen hoe zij gaan wonen. De Lemmerstraat heeft een woonbestemming.

Collectief particulier opdrachtgeverschap is het in eigen beheer realiseren van een woningbouwproject. De invloed als opdrachtgever op het uiteindelijk resultaat is maximaal en de totale kosten voor realisatie kunnen beperkt gehouden worden door te bezuinigen op allerlei uitgaven. Met het aanwijzen van een locatie biedt Lelystad ruimte aan een groep van starters om de droom van een eigen huis waar te maken. Gemeente Lelystad hoopt de woningmarkt voor starters een impuls te geven door deze mogelijkheid te bieden. Naast Collectief Particulier opdrachtgeverschap is ook de Starterslening een belangrijk instrument om starters op de woningmarkt een betere kans te geven. Het project op de Lemmerstraat is een pilot voor de gemeente om beleid te vormen voor het bouwen voor starters op deze manier.

Ook meebouwen?

GeĂŻnteresseerden voor de Starterslening of collectief particulier opdrachtgeverschap kunnen voor informatie terecht bij de Stadswinkel op het stadhuis of wijkpost.

---